Vita:Wikivel kapcsolatos dolgok

Innen: Go Wiki
Ugrás a navigációhozUgrás a kereséshez

Szia Stone!

Nekem nagyon kényelmetlen, noha teljesen biztonságos, az jóváhagyási rendszer. Nehezen tudom elolvasni, gyakran kétszer-háromszor is újat kérek, és elég hosszú is. Mások hogy vannak vele? Számomra az is jobb lenne, ha csak regisztrált ember írhatne bele, mert úgyis bosszankodni szoktam, ha elfelejtek belépni. Nem lehene, hogy csak az IP-cimesektõl kérdezze meg?
--enel 2007. november 25., 10:10 (CET)

Hmmm... aszidtem, hogy csak tőlük kérdezi meg... tőlem nem kérdezi meg... na utánnanézek. --Stone 2007. november 25., 10:45 (CET)

Na javítottam. Kiderült, hogy eddig csak a sysop-októl nem kérte. Pedig megmertem volna esküdni, hogy te is az vagy... na ennek is utánnanézek... --Stone 2007. november 25., 10:51 (CET)

Nekem elsőre szokott sikerülni a szövegek beírása. Viszont, nehéz dilemma elé állítja, Stonet a felvetésed. Ha jól emlékszem eredetileg, úgy volt, hogy a wiki alapelveiből ered, hogy meg kell engedni, hogy anonim is lehessen szerkeszteni. Sajnos mostanában már alig van aki szerkeszti a gowikit, így nem sokat veszítünk, ha csak az írhatná aki belép.
--KKP 2007. november 25., 10:57 (CET)

Jé, Stone azt hittem te a Nosztalgia snell versenyen vagy. :-D Na legalább kipróbálom, hogy mi van ha anonim írok be az elöbb már nem kérte, hogy beírjak szöveget. KKP


Nektek megvan (hol van) a "go-" vs "gó" beállítási opció?--enel 2006. augusztus 12., 08:49 (CEST)

Azóta már volt 3x frissítés és így elveszett az idők homályában.

--Stone


Javaslom, hogy egy-két (megbízható, aktív) ember kaphasson Sysop-jogot, hogy a spam-elõ IP-címeket kizárhassa akkor is, amikor Stone nincs gépközelben.
--enel 2006. július 19., 07:39 (CEST)

Egyetértek, sőt teljes hozzáférést a wiki-hez. Én enel-re és KKP-re gondoltam. Mást is lehet javasolni, és vissza is lehet utasítani.

--Stone


Engem hál'istennek nem zárt ki, sőt! A minap elfelejtettem belépni, és mégis megengedte a szerkesztést és a mentést. Csodálkoztam is rendesen. :o)
De nem ezért léptem be, hanem eszembe jutott, hogy van nekem otthon 1-2 régi Go Körlevelem by Etienne. Mi lenne, ha Nosztalgia címén feltenném apránként. A josekik nem mindig vannak kéznél, ezek viszont csak 2-4 oldalas papírkák. Szórakozásként apránként bepötyögtethetők lennének. --Inimma 2006. április 11., 15:50 (CEST)

Engem is csak rövid időre zárt ki.
Én örülnék neki, ha kiraknál a Go Körlevélből még egypárat, az a feladvány ami kint van az is tetszik, meg a tripla ko is.
--KKP 2006. április 13., 09:51 (CEST)

OK, csak ne menjen a Joseki emlékeztetõ rovására! :-)
--enel 2006. április 13., 10:27 (CEST)

A Joseki emlékeztetõ rovására az a munka megy, amit mostanában csinálok, s ha minden jól megy, még fizetnek is érte. --Inimma 2006. április 13., 14:28 (CEST)


Te most elég szépen kizártál mindenkit, vagy legalábbis engem biztosan. Üdv phoward

Hát, igen, engem is. :-(
--KKP 2006. április 5., 17:22 (CEST)

Nemcsinaltam semmit. Mik a szindromak?

--WikiSysop 2006. április 5., 21:38 (CEST)


bocs, most nézem csak, hogy én egy novemberi hozzászólásra reagáltam a szövegem felét.:)

--Stone 2006. január 18., 18:09 (CET)

Én nézem a friss változtatásokat, ezért szerkesztem át az eddigi munkámat. Ennek következtében azok az oldalak, ahol csak 1-2 lépés volt, ko volt, stb., megszünnek és marhára zavar engem, hogy ott vannak. Először arra gondoltam, hogy átmozgatom, majd megszüntetem a hivatkozást az oldalra, de akkor is ottmarad a régi lásd Speciális lapok->Árva lapok.
Majd befejezem az átszerkesztést és utána egybe megküldöm a felesleges lapok listáját.
--Inimma 2006. január 18., 09:15 (CET)


Törölni csak a WikiSysop tud, szoval ha megirod e-mail-ben, hogy miket toroljek akkor törlöm. A ko már hetek óta működik hála enel-nek. Te nem nézed a Friss változtatások-at? Godiagram alján vannak példák.

-- Stone


Miután kitaláltátok, hogyan lehet egy oldalra több képet és szöveget rászerkeszteni, nekiálltam érthetőbb módon szerkesztgetni a joszkókat. Ezzel kapcsolatban egy kérdés: miképpen lehet letörölni a felesleges lapokat? Nem átmozgatni, letörölni. --Inimma 2006. január 17., 09:25 (CET)


Stone, l.sz. nézz rá a Homokozóra! Teszteltem benne egy kót, ami nem működik, de ha működne, sok mindent megoldana.
--Inimma 2005. november 15., 20:16 (CET)


Kis segítség kéne! A helyesírás konverterhez kéne egy kis php script.

A feladat specifikacioja: van egy valtozo, abban a teljes HTML forrasa az oldalnak, abban kene egy lista alapjan konvertalni a szavakat ez vagy file vagy egy 2xn-es tomb vagy valami hasonlo adatszerkezet.

A szovegben csak a <tag>-eken kivul kell konvertalni, es a konvertalando dolgokat ugy lehet felismerni, hogy kotojel vagy nem betu (vesszo, pont, stb) van utanna pl.: go-szovetseg, go. de neheziteskent, olyan is lehet, hogy go<tag>-szovetseg, es ilyenkor gót<tag>szovetseg formara kell cserelni. De a go<tag>. is egy megfelelo forma, de a go<tag>go-girl ne essen aldozatul. Meg egy ismertetojele van a konvertalando szavaknak, hogy elotte csak space vagy tag vege van vgy semmi.

Remelem nemhagytam ki semmit, de ha megis az eddigiekbol, kilehet talani, hogy hogyan is kell mukodnie.


Ha ezt valaki megcsinalja akkor fog normálisan működni az összes konverzió és akkor nem lesz ez a hogy írjuk hercehurca.

Stone


Új gépet telepítettem magamnak a cégnél és most nem találom a Gowiki RSS emblémát. >O::::

--Inimma
Bocsi, megvan, csak teljesen máshol volt, mint eddig. Ejnye-bejnye Firefox!!!


A wiki windózos szerkesztéséhez egy adalék:
A netről letöltöttem egy Flashpaste c. programot, amibe bele elehet írni előre a soxor használt szövegeket. Utána, ha kell egy <br />, akkor nyomok egy "Ctrl+I"-t, feljön középre egy táblázat, amiből kiválasztom a Bréket, enter és már benne is van.
Vagy például egy tábla lezárása így néz ki:

</godiagramleft>
 
 <endsideleft></endsideleft>
 ----
 [[ ()|Vissza egy lépést]]
 [[1 (H)|Vissza a keima kakari kezdéshez]]

és mindezt 1 lépésből akármelyik szövegszerkesztőbe, akár ide a wiki szerkesztőjébe is, a kurzorhoz, azonnal.
--Inimma 2005. november 13., 09:02 (CET)


Nincs mit, ez a dolgom (és egyébként is én rontottam el).

--Stone 2005. november 7., 18:43 (CET)


Ez ne csak nyaggatási oldal legyen: Stone, köszönöm, hogy megoldottad az sgf szerkesztő behívását.
--Inimma 2005. november 7., 16:18 (CET)


Ez a St0ne nyaggatása oldal. :-)))
Stone, eddig azt hittem, hogy csak nálam szállt el az sgf-szerkesztő betöltése, de tegnap kipróbáltuk, és monknál se működött. L.sz. nézz rá, hogy az ábrákra kattintva ne a txt-tartalom jöjjön be!

Inimma 2005. november 4., 11:43 (CET)


Ez a St0ne nyaggatása oldal. :-))) St0ne javítsd már át, hogy csak a ko- és go- karaktereket javítsa át hosszú ó-sra. Tehát a kötőjeleseket. Ahol szoközben szerepel a go vagy ko azt ne cserélje le !

--KKP 2005. november 4., 09:21 (CET)


Én nemcsak örülök, hanem csinálom is! :)

Folytatva a végén lévő hozzászólásomat, lehet, hogy én már öreg vagyok, és nehezen keresgélek a pöcö képernyőjén. Az idemutató linkeket én is megtaláltam, de az a véleményem, hogy először mutasson a link ide, majd - talán a go történetéről vissza oda, mert szerintem ez a szakmai oldal. Ad abszurdum, ha nem akarunk copyrightot lopni, akkor tegyunk annak a go oldalnak rögtön az elejébe egy idemutató linket: "Ha csak általában érdeklődsz, nézd meg ezt az oldalt, ha komolyabban, akkor kapcsolj ide...."

Inimma 2005. szeptember 6., 17:48 (CEST)


Örülök, hogy egyetértesz! ;-) Én sem úgy gontoltam, hogy csak a méretes vitaoldalaknál kellene alkalmazni ezt a módszert, hanem arra próbáltam célozni, hogy azoknál van haszna. ;-) Albi 2005. augusztus 31., 16:02 (CEST)

Gyakorlatilag minden vitaoldal lehetne "fordított" sorrendû, hiszen sose lehet tudni, hogy mikor lesz "méretesebb". (De a szükséges tagozódások, és a tagozódásokba való utólagos beszúrások, persze maradnának. enel

Szeretném, ha újra belegondolnátok, hogy minek van értelme. Az új témák és bejegyzések, persze, hogy az oldal tetejére kerüljenek, ha ha van már egy megkezdett téma, vagy valamire konkrétan válaszoltok, azt -szerintem- utána (alá) érdemes tenni.
--enel 2005. november 13., 10:47 (CET) (az most mindegy is, hogy mirõl jutott eszembe ezt újra hangsúlyozni)

Sziasztok!

Nem pofátlankodni akarok ide az oldal elejére, hanem rögtön bemutatni a javaslatomat. ;-)

Tehát, a méretesebb vitaoldalaknál kényelmes (és hasznos) lehetne, ha a bejegyzések fordított időrendben jelennének meg. Nem kellene annyit görgetni az oldalt. Ha az ötlet elvetendő, akkor kérem tegyétek ezt is az oldal aljára! (Esetleg törölhető! :-) )

Albi 2005. augusztus 31., 15:26 (CEST)


Több tipikus hibát, elírást látok. Nem lehetne-e a rendszergazdának írni olyan programot, amely minden oldal, minden szövegére csinál keresést és/vagy helyettesítést? (Költõi a kérdés, mert nyilván lehet, linux alatt mindent lehet :-)) Ha lenne ílyen eszköz, akkor gyûjthetnénk a lecserélhetõ javaslatokat, sõt ezeket meg kellene jegyezni és idõnként lefuttatni. (Ezt is lehet linux alatt.)

példa: "gó játékos" helyett "gójátékos" (ugye tudjátok, hogy én nem így írnám, de ha már "magyarítunk", akkor próbáljuk helyesen tenni. Ha lesz ilyen eszköz, akkor majd gyûjtök még. (Apropó, "gyûjtök". Ugye nem probléma, hogy nem magyar "û"-t használok? Angol környezetben, US-billentyûzettel, kicsit nehéz lenne.)

Kérdezni meg azt kérdezném, hogy ha netalántán a server fenttartása anyagi gondok miatt megszûnne, akkor az egész magyar-wiki-go-nak vége, vagy lesz lehetõség átvinni valahová, vagy reménykedünk, hogy akkor lesz már "A" Szövetség, amely már anyagilag is tudja támogatni a wiki-t?

enel


Ha csődbemegyek: A wiki egy nagy adatbázis meg egy kis php motor, így bárhova el lehet mozgatni szóval a wiki nem fog meghalni, ja és csütörtökön írtam alá egy taggal 1 éves szerződést webhosztingra ((bezzeg Stone itt fonetikus vagy! enel), szóval 1 évig muszáj lesz mennie a szervernek. És jelenleg is vannak további érdeklődők. De ha majd esetleg a szövetség kap nagy támogatást én minden segítséget szívesen fogadok.

Helyettesítés:

  • ez a helyettesítéses dolog is még kidolgozásra szorul (cron futtassa, vagy beíráskor automatikusan? pontosan mit csináljon?)
  • És bármilyen extrát csinálhatunk ami kell extension-oket (ld. go-diagramm könnyű beledrótozni)

Stone


ST0nE: Ha az idődbe belefér, lehetne a működéssel kapcsolatos szövegeket tovább magyarítani? Szívesen segítek ebben, ha van rá lehetőség! ;-)

Albi


A szövegek magyarosításán már dolgozom, de egyenlőre nem sok sikerrel, sehogysem tudok rájönni, hogy a "discussion", "article" és egyéb szavakat honnan a fenéből veszi. Na majd megoldom, hogy esetleg más is hozzáférjen a cucchoz... egyenlőre csak a root és az apace írhatja az alkönyvtárat.

Stone


Hasznos lenne minden nevet [[ ]] koze irni, es akkor nem kene mindig utolag bongeszni, hogy hol is van ra hivatkozas. Es meg osztonzoen is hatna ha az ember latna meg nem kitoltott linket.

Stone


Ma felraktam egy képet. Meglepve láttam, hogy a Speciális:Upload oldalon, mindhárom, fontosnak, hasznosnak látszó hivatkozás, a semmire mutat. Meg kellene csinálni, ha nem nagy probléma!

enel


majd utannanezek.

--Stone 2005. március 31., 19:45 (CEST)


A három link-bõl eddig egy jó. Legalább valami angol címre mutathatnának. Vagy legalább, azt a hangsúlyosan kiemelt "ÁLLJ!"-t törölni kellene. enel


Az az erdekes, hogy ha belejavitok az oldalba akkor sz*rik jolenni, nemtom, hogy hova a cacheli be az adatbazisba de ha a forrast atirom nem valtozik a dolog, meg nem sikerult rajonnom, hogy miert. A copyright-nak meg szerintem a GNU Free Documentation License-t (http://www.gnu.org/copyleft/fdl.html) kene valasztani, de meg lusta voltam elolvasni/leforditani.

De tenyleg idovel megfogom heggeszteni a dolgokat.

Stone


Stone, figyu!

Lehet valahogy wiki-ben link átirányítást csinalni?

Gabaux


Mire gondolsz? Ha ilyet teszel egy ures oldalba #REDIRECT [[valami]], akkor az atiranyitodik.

Stone


Jelenleg van szabad hirdetési kapacitásom, szóval amíg nincs fizető ügyfel gondoltam, hogy ki lehetne tenni a wiki hirdetését. Ha valaki érez magaban késztetést és kreativitást akkor csinálhat bannert 468x60 méretben. Lehetőleg jpg, vagy gif (animált is lehet) legyen. Sajnos én eléggé kreatív vagyok, de banner még sohasem sikerült normálisat gyártanom.:(

Stone


Na végre rájöttem, hogy hogyan lehet lefordítani az oldal eddig fordítatlan részét. Mindenki törölje ki a böngészője cache-ét, és lássatok csodát.

--Stone 2005. április 19., 19:43 (CEST)


Ha gondoljátok akkor létrehozok a wiki szerkesztőinek egy levlistát, ahol megbeszélhetjük a dolgokat, összehangolhatjuk a munkát.

--Stone 2005. május 9., 12:11 (CEST)


Szóval ha gondoljátok Go Wiki levlista.

--Stone 2005. május 9., 21:52 (CEST)


Stone! Mi a fenét jelöl a piros felkiáltójel a Friss változások oldalon? enel


Azt jelöli, hogy azt a változtatást, még nem "nézte át" senki. Úgy lehet ezt megtenni, ha az "eltér" linkre kattintunk, ott van jobb felül, hogy "Mark as patrolled", ha arra kattint valaki, ezzel kijelentve, hogy igen megnéztem a változást és az jó, akkor eltûnik a felkiáltójel.

--Stone

Gondoltam, megértem és kipróbálom. Egyelõre fogalmam sincs, hogy hol látható az "eltér" link. Ha kész a diplomamunkád, akkor majd gép mellett átvesszük a legfontosabbakat. Miattam kár itt manuálokat írni, fool-proof-módon. :-) enel


A Friss változások oldalon.

(eltér) (történet) . . A ! Vita:Wikivel kapcsolatos dolgok; 11:59 . . Enel (Vita)
 ^^^^^

--Stone 2005. május 30., 12:24 (CEST)

Látom a "watch" szót "figyelés"-re lefordítottad, de az "unwatch" bentmaradt. (lehetne "elengedés" vagy "ne figyelje!") enel


Kezdek belebolondulni. Valaki mondja már meg, hogy min múlik az, hogy lesz-e tartalomjegyzék vagy sem egy oldal tetején!? Nyilván nem elég a "==" használata, például: Go-könyvek szakirodalmá-nál.
Eddig nem kellett, de ha már, akkor megkérdezem, mert az sem sikerült kifigyelnem, hogy mitõl lesz a "Szerkesztés" lehetõség az oldalon belül? például: Go és a média
enel


Helyesírás (go/gó) előfeldolgozó[szerkesztés]

Azaz, hogy beállítástól függően legyenek a megjelenítésnél konvertálva a rövid o-val írt "go-" sztringek arra, hogy "gó". Valamint tetszőleges egyéb sztringek is legyenek fordítva.

Na már elkezdtem hack-olni a cuccot, ha mindne igaz most már minden regisztrált felhasználó, a beállítások alatt a Misc settings-nél legalul láthat egy olyan checkbox-ot, hogy: "A gó hosszú ó!", jelenleg még nincs semmi hatása, de azért próbáljátok ki, hogy megtaláljátok-e, illetve, hogy ha átállítjátok nem felejti-e el a beállítást. Én meg közben folytatom a munkát és dolgozom rajta, hogy hatása is legyen a cuccnak.

--Stone 2005. augusztus 15., 18:21 (CEST)

Ja és továbbra is kérek mindenkit, hogy ha "gó"-t lát azt javítsa "go"-ra és a toldalékokat kötőjellel kapcsolja hozzá, mert csak akkor fog jól működni a konverzió!!!

--Stone 2005. augusztus 15., 18:23 (CEST)

Szerintem ne kérj ilyet! Ha valakinek az a meggyõzõdése, hogy úgy helyes írni, akkor írja úgy. Én se javítok ki semmi "ilyen" szót. Viszont, ha jól mûködik a konverziód, akkor a default legyen az, hogy hosszú ó-val (inkább a békesség kedvéért, mert nyilván többen vannak, akik nem is gondolnak bele, hanem elfogadják a "hivatalos" álláspontot). Ezekután én már nyugodt szívvel kijavítom, ha kell az összes helyen, az általam gondolt stílusúra, mert hiszen akkor már nem sértem meg a másik tábort. enel

Ok, akkor a default a gó lesz! Különben már közben kezd működgetni. De ha nem úgy írja, ahogy kell akkor mindig kézzel kell majd javítgatni a mi stílusunkra, mert ugye a gó -> go konverzió nem működhet normálisan lásd góltrug (go-ltrug) ...

--Stone 2005. augusztus 15., 19:07 (CEST)

Na mivel még csak kezd működgetni, egyenlőre ellenjavalt a használata, mivel néha még az oldalak linkjét is átgányolja, de dolgozom rajta. Addigis nem default.

--Stone 2005. augusztus 15., 19:44 (CEST)

Na elkészült a mű! Teszteljétek.

Ja még egy kis megjegyzés a mi legyen defult-ra: a google az alapértelmezettet találja meg és indexeli.

--Stone 2005. augusztus 16., 12:04 (CEST)

Elõször is gratulálok, hogy sikerült meghágnod a wiki-környezetet. Akkor a fenti megjegyzésed azt jelenti, hogy a ó-s nem lehet a default? El tudnád-e azt is intézni, hogy Vita:Helyesírás oldalra mégse vonatkozzon ez a beállitás, mert ott értelem zavaró lehet, ha minden egységesre van konvertálva? Ha nem tudod megcsinálni, vagy túl nagy munka, akkor biztos van olyan szekvencia, amivel ki lehet cselezni a konverziós mechanizmusodat?! enel


Köszi a gratulációt, nem volt egyszerű, de hálistennek úgy írták meg a cuccot, hogy kis "beleéléssel" meg lehetett oldani.

Na megcsináltam, hogy a Vita:Helyesírás oldalra nem vonatkozik a dolog, ja és csak a normális módon megnézett oldalakra vonatkozik, pl. szerkesztés közben nincs konverzió.

A fenti megjegyzés az azt jelenti, hogy el kell dönteni, hogy a google milyen o-s go-t találjon meg. Ha a konvertálás az alapértelmezett akkor ő is így fog minket látni és így cache-el be, és akkor ha a rövid o-s go-t írod be nem fog minket megtalálni. (Illetve az oldal alján a "A Go Wiki-ről" link még lehet neki árulkodó, de akkor is visszafog esni a találati szám.) Ezt nekünk kell eldönteni.

--Stone 2005. augusztus 16., 16:07 (CEST)

Tu dom, hogy magam ellen beszélek, de nyugodtan lehet a "ó" a kezdeti érték. Aki a google alapján keres és eretnek módon "o"-val írja, akkor legfeljebb a Sensei's Library alapján ismeri meg a játékot és legfeljebb azokat az oldalakat fogja bõvíteni. De innen jön az ötlet, hogy az ottani bemutatkozó oldalamra, felteszem erre a wiki-ra való hivatkozást. Egyébként én egy kicsit csalódott vagyok, mert azt reméltem, hogy sokkal hamarabb népszerûbb lesz, és sokkal többen, akár névtelenül is, de hozzátesznek az oldalakhoz, javíthatják az oldalakat. Nyilván nem fogok szeméõyeskedni, de akik évek óta olyan harcosan hirdették, hogy a népszerûsítés a lényeg, a fiatalok megnyerése a lényeg, azoknak az itt kifejtett tevékenységeit nem nagyon látom. Természetesen a jelenlévõk kivételek. :-) enel


Csak megemlíteném, hogy a Go Seigenre mutató link elmászott.

Üdv phoward


Hol? Nálam jónak tünik.

--Stone 2005. augusztus 16., 17:09 (CEST)


A Meijin cím Saikyo részénél

Üdv phoward


Töröld a böngésződ cache-sét, régi verzió lehet be cache-elve, akkor még a linket is átírta a cucc, most már nem, csak a link képét, valamint itt a Go Seigen oldal címszövegét is de a bongésző címsorában továbbra is Go_Seigen-nek kell szerepelnie.

--Stone 2005. augusztus 16., 17:16 (CEST)

Azokat a hivatkozásokat én csesztem, hogy miért, fedje jótékony homály. :-) Javítottam. enel


A o vs ó "párharcba", be kellene vonni egyéb szavakat is. Most a "ko" jut eszembe. Ezzel kapcsolatban az jutott eszembe, ha netán valami nem egyértelmû mintát kellene cserélgetni, akkor kitalálhatnánk egy speci jelet, például ko#-zni, és ezzel egyértelmûsíthetjük a lecserélnivalókat. (Így például írhatna "koko" is a wiki-re, anélkül, hogy a neve változna. :-)) Ez persze azt jelenti, hogy o és ó eseteben is le kell cserélni a mintákat. enel


Na most már a ko-t is cseréli.

--Stone 2005. augusztus 17., 11:00 (CEST)Valószínüleg túl sokat nyom a latba az én véleményem, de szerintem ez a konverzió a megjelenített szövegben nem jó. Nem mint program rossz hanem mint megoldás (ez az én egyéni véleményem). Én ha látok egy szöveget akkor arra gondolok, hogy az is van odaírva amit látok és nem valami egészen más, ráadásul majd a keresőben is arra fogok keresni amit láttam. De mint momdtam ez csak az én véleményem. Én részemról a gót magyar fonetikus írásmóddal mint más magyar szót írnám, az összes többit, pedig ékezet nélküli romajival. A kötőjeles ragozás pedig nem felel meg a helyesírásunknak (bár én is azt használom).

Hogy ne csak leszóljam de adjak valami választási lehetőséget is, a következőt javaslom (a megvalósulásnak nem sok esélyét látom, de miért ne). A gót írjuk magyarul, aki nem ismeri az valószínűleg gónak fogja keresni és a magyar Wiki-t fogja megtalálni, aki ismeri az meg nem keres a go-ra mivel azt mindenhol megtalálja, tetszőleges angol szövegben. A többi "szakkifejezést" pedig akárhogy de egységesen a következő kiegészítéssel. Mindegyik legyen kékkel bejelölve linknek (csak a rag nélküli rész, ha lehet) és onnan egyből a szótárra lehetne mutatni/ugrani ahol mindeféle írsámóddal megtaláható a kifejezés. Nekem ez a megoldás tetszene.

Például: ko-val, gote-val, joseki-ben, koval, goteval, josekiben

--L5 2005. szeptember 1., 12:50 (CEST)


Én is ide teszem le a szavazatomat!

Valamelyik nap írtam egy e-levelet az MTA Nyelvtudományi Intézet Nyelvművelő Osztályának. Azt kérdeztem emg benne, hogy melyik a helyes, a kiejtés szerinti, vagy a rómadzsi írásmód? Sajna az automata levelező rendszer azt válaszolta, hogy augusztusban nyári szünetük van. Remélem hamarosan megkapom a választ és közzétehetem a GoWiki levelezőlistáján.

Albi 2005. szeptember 1., 19:16 (CEST)Más okokból kifolyólag rámentem a Wikipédia fő lapjára, ahol a Sport címszó alatt ezt találtam: http://hu.wikipedia.org/wiki/Sportok_list%C3%A1ja És ebben a Go link valahova teljesen máshova vezet. Nem kellene módosítani a linket, ott? Ugyanott a Játék\Táblajáték link üres. Talán jó lenne oda is betenni nekünk valami idemutatót, hamár a sakkozók sem találták meg :) !

Inimma 2005. szeptember 6., 11:13 (CEST)


Én rákattintottam, klikkeltem, kettyintettem stb. (nem kívánt törlendő) erre a linkre, és simán bejött egy go oldal, amin szintén van egy link ide, vagyis a nemzetközi helyzet már nem fokozódik tovább. Más: Innimma, ha te is egyetértesz Albi azon hozzászólásával, ami a lap tetején található, akkor szerintem a jövőben így kéne tenni.

Üdv phoward


Amikor elkezdtük ezt a wikit fejleszteni akkor szó volt róla, hogy nem kéne oda írni inkább. De ott nem lehet go ábrákat megjeleníteni.
Van ott egy olyan pont, hogy Külső hivatkozások, és ott van egy Magyar Go Wiki hivatkozás ami ide mutat.
Üdv, --KKP 2005. szeptember 6., 14:24 (CEST)