Vita:Saru-suberi

Innen: Go Wiki
Ugrás a navigációhozUgrás a kereséshez

Szóval a különbség: saru-suberi a kismajom ugrás, vagyis a keima lépés, osaru-suberi a nagymajom ugrás, vagyis az ogeima lépés. Ahogy lenni szokott, egészen mást kerestem a hálón, és ezt találtam meg. phoward

Ha most még azt is megtalálod, hogy az általam felvetett "ozaru" hogyan viszonylik, az "osaru-suberi"-hez, akkor lehet kiegésziteni a szócikket. (A saru vs osaru-t azt hiszem én is láttam a sensei-en.)
--enel 2006. március 15., 14:28 (CET)


Bocs ez csak egy próbálkozás, mert rájöttem, hogy ti nem IE-vel nézitek az oldalakat.
--KKP 2006. január 5., 14:48 (CET)
Firefoxxal is jól mutat! --Inimma 2006. január 5., 15:06 (CET)

A majomugrások mindig senté-vel kell, hogy végzõdjenek. Az itt mutatott példa látszólag ellentmond ennek, pedig csak rosszul folytatta fehér.

Fehérnek 3 a helyes folytatás, a és b miai. Csak néhány ponttal ér ez kevesebbet, mint a baloldali állás!

Fehér piros kövét be is áldozhatja, mert még így is két ponttal kisebb fekete területe annál, mintha fekete elsõnek lép az x-szel jelölt helyre.


Persze, ez az oldal IE-vel és Firefox-al is ugyan úgy néz ki ! De enel-é nem. :-(

--KKP 2006. január 5., 15:10 (CET)


Nem tudom... enel mivel nyomul? Ez most egy Slackware Live CD, Konqueror - es megis minden rendesen latszik, az ekezetes betuk is, csak irni nem tudja.
Inimma


enelnek fogalma sincs, hogy mi az ami az õ változatában rosszul látszik és itt jól. Amúgy, Firefox vagyok és mindent kézzel rakok össze, az általam ismert standard HTML szabvány szerint. Szívesen tanulok, csak mondjátok meg, hogy mit.
--enel 2006. január 5., 21:10 (CET)


Nem lehet, hogy azért nem látszik nálad, mert követed a standardot??? ;O) Mi nem követjük, csak használjuk az adottat és müxik. Én ma este teszteltem WinXP Prof. Firefox; Win2k IE; Slackware Konqueror; UHU Galeon, Konqueror pr-kkal és nem találtam hibát. A változatosság kedvéért: ez egy frissen telepített UHU 1.2, Mozilla. Minden korrekt, még az ékezetes betűk is. :O)
Nem tudom, mit kellene tanulnod és hogyan....
--Inimma 2006. január 5., 21:42 (CET)

Mint láthattad, azóta mégis kijavítottam. Egyelõre más zavaros oldalt nem látok. Újra megállapítottam, hogy -finoman szólva- indokult bizonyos programoktól való távolmaradásom. Ha rajtam múlna úgy bojkotálnám, ahogy vannak, csak szegény KKP-t nem lehet normális környezet használatára rávenni. :-)
--enel 2006. január 5., 21:53 (CET)

Meg a céget aminél dolgozom. :-)
Egyébként nem a html-el volt azt hiszem baj, hanem a wikiben. A képek mellé írt szövegből az IE-ben csak egy sor látszik a kép mellett, a többi alatta. De ha a html-ben csinálsz táblázatot akkor az az IE-ben is úgy látszik.
De erről már volt régebben is szó, St0ne még képet is mutatott, hogy nem IE-vel jól látszik.

--KKP 2006. január 6., 08:19 (CET)

Hmm, már bánom, hogy IE-kompatibilissá tettem az oldalt. :-) Hiszen Te a munkahelyed nem dolgozol, hanem wiki-t (és egyebeket) nézegetsz. Arról nem is beszélve, hogy most már nem érdeked a munkahelyeden javasolni, hogy váltsanak. (Egyébként furcsa nekem, hogy legalább a személyes környezetedet nem Te alakíthatod ki. Szerintem lenne rá lehetõséged, ha a winchesteren levõ helyedbe belefér.)
--enel 2006. január 6., 08:34 (CET)

Nem akarok beleszólni a köztetetk lévő vitába, csak megjegyzem, hogy nálunk, ha valaki kolléga arra vetemedne, hogy átalakítsa a profilját és mondjuk más oprendszert telepítene, én, mint rendszergazdi, letörném a derekát.
--Inimma 2006. január 6., 08:44 (CET)

Semmit nem tudok feltelepíteni, semmire sincs jogosultságom. A feltelepített programokat tudom futtatni, más meg nem kell a munkámhoz. (Azért is sokáig könyörögtem, hogy java környezetet telepítsenek. Egyébként meg esetleg még nem a munkámmal foglalkoznék, ha például be tudnék lépni az IGS-re vagy a KGS-re.) A számítógépes osztálynak meg amúgy sincs semmire ideje. (Meg nem is akarnak olyat megcsinálni amihez fel kellene állniuk a székükről.) Ja, egyébként a rendszergazdi gépén persze Firefox fut. :-)
--KKP 2006. január 6., 08:59 (CET)

Akkor én úgy intézném, hogy ne vedd észre, de akkor sem lehetne rávenni, hogy azt a bizonyos állítólag OS-t, de szerintem csak játékot/vírust futtassam!:) Ha kell akkor mindig csak LIVE CD-t hsználnék. De ha akarod KKP pár perc alatt szerzünk neked jogosultságot arra, hogy telepíthessél programokat, nem olyan ördöngőség az!:)

--Stone 2006. január 6., 09:03 (CET)

Sajnos kezdünk ott tartani, hogy már nem értem amit írsz.
Egyébként már próbálkoztam a Hikarunix CD-vel, de azzal se tudtam belépni a KGS-re mert a cég tüzfalán nem tudok átjutni.
--KKP 2006. január 6., 09:26 (CET)

Abban egyeértek Inimmával, hogy nem helyes másik operációsrendszert telepíteni a rendszergazga tudta nélkül. Azzal viszont, mélységesen nem értek egyet, hogy a profilt ne alakíthassa ki a "user" a saját szájaíze szerint (customize), és ebbe beleértem a kedvenc browser-ek, mailer-ek, és egyéb fegyver-ek használatát. Persze a korrekt módja, hogy az ember elsóhajtja magát és a rút kiskacsa már fel is tette (vagy megbízik a kollégája szaktudásában és tisztességében és megengedi neki. Én éveken át "sudo"-ztam, amikor szükségem volt rá, mert *természetesen" megmondták a központi jelszót.)
--enel 2006. január 6., 09:30 (CET)

Stone ne úszíts! Azért egy komoly környezetben, nem olyan egyszerû egy live-CD-vel sem a helyzet, arról nem is beszélve, hogy jó pár trükkre szükség van, amíg kijut a hálózatról. Egyszerûbb lenne KKP-nek egy wireless palmtop-ot venni és úgy go-zni! :-)
--enel 2006. január 6., 09:30 (CET)

Egy tisztességes környezetben a live-CD-vel sem egyszerű kijutni még administratori jelszóval sem! Próbáltam! Legalább 5 utasítás kell, amiből 1 a szerveren magán (user felvétele).
Más: vindózos gépeken, különösen az 2k és NT-ken ha Rendszergazdaként telepítesz és nem figyelsz (má' mé' is kellene?) a user az ikont sem tudja máshova tenni az asztalon. Az olyan földi hívságokat, mint háttérkép felrakása, vagy idő korrigálása is külön engedélyhez kötött! Nálunk alapból engedélyezett, mert ezzel csak a jó munkahelyi környezethez járulunk hozzá. Továbbá, akinek a szaktudásában megbízom, az megkaphatja a gépéhez az egyedi rendszergazdai jelszót, de a superuser jelszava még leírva sincs sehol!!!
KKP: a Firefox engedély nélkül, automatikusan települ! Ahhoz viszont engedély kell, hogy alapértelmezetté tedd, tehát minden alkalommal egy plusz külön klikk kell az indításhoz.
--Inimma 2006. január 6., 11:11 (CET)

Leírva nálunk sem volt, mint a madár repült szájról-szájra! :-)
--enel 2006. január 6., 11:32 (CET)

Nálunk repülhet, ha tud: 1: havonta változtatjuk, 2: csak a szerverek indításához használjuk. :O)
--Inimma 2006. január 6., 13:08 (CET)