Vita:Magyarországi go-játékosok ranglistája 2008-ban

Innen: Go Wiki
Ugrás a navigációhozUgrás a kereséshez

Reszelgetem a körmömet: Valahogyan jó lenne megjelölni, hogy kinek az Élõ-pontja változott a legutóbbi frissítéskor. A "történet" nem elég olvasmányos.
--enel 2006. november 5., 09:29 (CET)

Na végre, panaszkodik Bárdos Zoli a HunGo-n, és máris megvalósul régi álmom. :-)
--enel 2006. december 1., 22:13 (CET)


Na, tessék, igyekszem az elmult versenyek linkjeit az eredmények linkjeire beállítani, és csak most vettem észre, hogy egy olyan verseny kimaradt amin pedig magyar is indult. Emiatt a ranglista se aktuális, sőt mivel a kimaradt verseny korábbi volt a késöbbi versenyt is ujra kell számolnom.
--KKP 2006. november 4., 12:27 (CET)

Na, ne! Én nem akarom visszamenõleg módosítani, nem vagyok rá felkészülve. Pénztártól való távozás után, ugyebár...
--enel 2006. november 4., 16:40 (CET)


"Egy bővebb (bár nem ennyire friss) ranglistát találsz enel oldalán"
Ez én oldalom maximálisan friss. Arról nem tehetek, ha KKP ide beírja a változásokat, de nekem nem küldi el az infókat. Ha Õ elküldi, akkor a lehetõségeimhez mérten 1-12 óra alatt kiteszem. Most is volt verseny szombaton, de én még semit sem kaptam ezzel kapcsolatban.
--enel 2006. április 3., 21:30 (CEST)

Most is csak megerõsíteni a kb. 1 évvel ezelõtt írtakat!
--enel 2007. április 11., 11:54 (CEST)

Bocs!:)

--Stone

Ja nem azért mondtam, mert Te úgyis tudod, hogy érdemes az oldalaimat nézni. Csak a tájékozatlan érdeklõdõ gondolhatja, hogy kár "hozzám jönni", mert "nem ennyire friss". Pedig ha tudná, hogy az oldalaimon, 4 évre visszamenõleg a versenyek táblázatai megvannak, a versenyek résztvevõi kigyûjtve, az összes fázisban köbbyen gyorsan megnézhetõk az Élõ-pontok, a változásokkal együtt. Na, ha ezek után sem ugrik meg a számlálóm, akkor feladom. :-)
--enel 2006. április 3., 22:05 (CEST)


Szépminka KKP! Már idelye volt az mge oldaláról átköltöztetni.

--Stone 2006. március 7., 16:23 (CET)

Azért ez nem ilyen egyszerû. Ez egyáltalán nem váltja ki a hivatalos nyilvántartást. Ráaásul ezt kézzel mindig szerkeszteni, nem túl hálás feladat. (A hivatalos nyilvántartásokat már régen kiváltotta a honlapomon levõ ranglista. :-)) Az különösen nem tetszik, hogy hibás a szócikk címe, mert ha nem go-játékosok, amire pont az oldalon is van példa, ahová bekerült, akkor legalább gójátékosok. Lehet, hogy "szépminka", de szép munkának nem nevezném. ;-)
--enel 2006. március 7., 16:42 (CET)

Valaki bal lábbal kelt fel!:) Szerintem nem nagy görcs a javítása kézzel főleg ha az ember generál egy scriptet mint te a KGS játékosokhoz, meg egyébként is annyi a kézi korrekció rajta a különleges esetek miatt, hogy már így is van rajta kézi javitás. És mivel mi ezt az oldalt akarjuk a magyar go-világ közepének, kell ide ez. Te is mondtad Zugló kupára menet, hogy ez fogja kiváltani a szövetségi oldalt.

--Stone 2006. március 8., 07:15 (CET)

Az elobb, pont jovahagytam itt egy hosszabb eszrevetelemet, mikozben az oldal atiranyitodott. Emiatt elveszett vegleg, vagy valahol a log-ban meg megvan?--enel 2006. március 8., 08:33 (CET)

Enel oldalán lévő ranglista egyébként csak maradjon meg, ide csak az aktuális év játékosai kerüljenek. Egyébként lehet, hogy nem szép, csak a html kódok irkálása túl nehézkes, ezért próbáltam meg a wiki táblázatával. De lehet, hogy majd átalakítom, valami szinesebbre, meg a ponthatárokat ki kéne emelni valahogy, mert az nem igazán tetszik. :-(
--KKP 2006. március 8., 08:35 (CET)

Ha gondolod, -alkalomadtán- írok egy programot, amely kigenerál Neked egy olyan wiki-szöveget, amelyet csak be kell idemásolnod. Persze, annak a programnak az adatait (input-ját) Neked kellene frissíteni. :-)
--enel 2006. március 8., 08:44 (CET)

Az nagyon jó lenne, majd gondolkodom, hogy milyen legyen a formátuma, mert azon is gondolkozom, hogy beírjam-e a táblázatba az EGF ranglista pontokat is. Olyan ranglista úgysincs amiben mindkettő szerepelne. Bár lehet, hogy nem kéne keverni.
Ja, bocs az elveszett szövegért, az elöbb én is épp beírtam amikor megjelent, hogy épp más is módosítja ezt az oldalt, de szerencsére az enyém is megmaradt.
--KKP 2006. március 8., 09:00 (CET)


Közben, véletlenül, megtaláltam. Tehát ez volt az elsõ hozzászólásom, Stone "bal láb"-as megjegyzésére (változatlanul hagyom, pedig van idejétmúlta része is):

Úgy van az ágyam, hogy mindennap bal lábbal kelek fel (franciaágybaloldalán fekszem). Akkor az alábbiakat vedd figyelembe! Itt most néhány ember van felsorolva és nem az összes. Itt most nincs lehetõség szûrésekre, 1 év, 2 év, összes, stb. Persze, hogy generálni kell. Kicsit erre is vonatkozott a megjegyzésem, hogy kár kézzel fáradni. A generálásra a kgs-nél jobb példa, az oldalamon levõ ranglisták. Azokat is programok generálják. A másik észrevételem, meg arra vonatkozott, hogy KKP nem jellemzõ, hogy már a címben is helyesírási hibát vét, KKP gondosságára nem jellemzõ, hogy a hat fejléc feliratból, pont egyet ír -teljesen indokolatlanul- kis kezdõbetûvel stb. A "szépminka"-ra tettem egy vicces utalást. Tudom, ezek mind könnyen javíthatók, akár általam is. És végül, az is fontos mondanivalóm volt, hogy nem váltja ki a hivatalos nyilvántartást. Mi az amiben viszont jobb lehet a wiki és már most is jobb, mint bármelyik, egy ember által kezelt honlap, akár hivatalos, akár magán? Gyors, friss és sok érdekes információ. Én nem tartok attól az általános aggodalomtól, hogy könnyen belecsúszhat hiba, mert itt sokkal gyorsabban ki is javul másvalaki által. Persze a több szerkesztõ miatt, az egységesség és a stílusosság az elején még nagyon döcög. Egy "helyi" példát mondok. Számomra meglepõ és mulatságos, hogy a "Magyar go-játékosok" oldalon kevesebb játékos van felsorolva, mint az egyéb oldalakon, mint például "Magyarországi go játékosok ranglistája" oldalon. Természetesen semmi szín alatt nem akarom elvenni a kedvét sem KKP-nek, sem másnak, hogy bármit szerkesszen, bármit hozzátegyen a wiki-hez, de érdemes nem szétforgácsolni az energiánkat.
--enel 2006. március 8., 09:03 (CET)