Vita:Magyar go-játékosok

Innen: Go Wiki
A lap korábbi változatát látod, amilyen Enel (vitalap | szerkesztései) 2005. november 3., 07:14-kor történt szerkesztése után volt.
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)
Ugrás a navigációhozUgrás a kereséshez
Javaslatok az oldal szerkesztéséhez:
- A nevek ABC-rendben legyenek
- A táblázat alján van egy üres sor. Azt a két sort másoljátok a megfelelõ helyre és töltsétek ki adatokkal.
enel

enel mindig csak emlegeti Spapa és Holics Tomi honlapjait, talán majd itt kiderül ...

--RetEsz 2005. április 7., 17:33 (CEST)


Albi, mi a véleményed, hogy az elérhetõség rovat, mindenkinél a saját wiki oldalán szerepeljen? Nem azért ajánlom, mert nekem már amúgy is ott van, hanem mert túl széles a táblázat és már töredezett a tartalma. enel


Én is ezt ajánlanám.

StoneIgazatok lehet!

Viszont nem teljesen. ;-) A két táblázatot össze kellene vonni. A KGS-es listából egy olyat csinálni, amin szerepel: Név, erő élőben, KGS név, esetleg IGS név ...

Meggondoltam magam. STORNO! Reméljük hamarosan elkészül a magyar gójátékosok adatbázisa a szövetségi honlapon, akkor ezek a listák itt okafogyottá válnak. Nem érdemes velük foglalkozni.

--Albi 2005. augusztus 7., 17:49 (CEST)

Szeretném remélni, hogy a go-wiki-n soha semmi sem válik okafogyottá, mert hiszek a csendes tömegek erejében. Mindig többen lesznek, akik nem akarnak "jelentkezni", "hivatalos-papírokat-kitölteni", de egy szabadszellemû, egyenrangú, kötöttségektõl mentes "csoportosulásban" résztvesznek. (Remélem, hogy a "csendes" többség nem hagy cserben, és az elkövetkezõ hetekben ugrásszerûen megnõ a bejegyzések, javítások száma. ;-)) Noha szeretném, ha minél többen jelentkeznének ide névvel, fényképpel, ennek ellenerére szívesen látom, amikor "anonim-IP-címek" írnak a wiki-be. Talán ösztönzõleg hat, mert semmi kifogásom a hivatalos DB-ke ellen sem, ha itt most hangsúlyozottan kiemelem a "hamarosan" szót, és kíváncsian várom, hogy ez mennyi idõt jelent a valóságban, konrétan erre az esetre. :-) enel

Amikor a fenti sorokat írtam, akkor még nem használtam a dátumot, de a környezetbõl kiderül, hogy 2005. augusztus közepe körül volt. (Most már óvatosabb vagyok és az évet is kiírtam. :-)) Úgy látom, hogy nem volt elég ösztönzõ a megjegyzésem, mert 3 hónapot én -a mai felgyorsult világban- nem jellemezném a "hamarosan" szóval. Viszont az is kiderült, hogy vagy nincsen "csendes többség", vagy szarik az egészre. :-(
--enel 2005. november 3., 08:14 (CET)

Nem szeretném, ha Albi referenciái kárbavesznének, idemásolom, addig is, amíg meg lesz a játékosok adatbázisa.
alb.i (kuk) axelero.hu
Skype: albi6012  ICQ: 206-235-710 (albi)
mobil: 20-4869077


enel


enel!

Aug.16-án véletlenül „a fürdővizzel kiöntötted a gyereket is“! De én csakazértis visszaírom magam erre a listára. ;-)

Az adatbázis(ok)ról: Mivel ez a szakmám, borsódzik a hátam a sokféle listáktól, táblázatoktól, névsoroktól, amik hasonló témában hasonló adatokat tartalmaznak. Ezeket össze kell vonni. Ezért látom hibás koncepciónak, hogy van ez a táblázat és vannak a KGS-es listák.

Hogy a „hivatalos“ adatbázis mikor készül el, az csak Fornai Viktoron és Stone-on múlik és sajnos ebbe már semmi beleszólásom sincs.

A hivatalosságról: Jó ez a Wiki, de nekem vannak fenntartásaim. Általában jó, amit az emberek írkálnak ide, de vannak hibás és téves információk is. Ezeket pedig nagyon nem szeretem. Nincs semmi ellenőrzés. Bárki bármit írhat, minden felelősség nélkül. Sok a helyesírási hiba, a magyartalanság. Ezek pedig károsak. Ha valaki az irománya mellé odaírja a nevét, az legalább némi felelősségérzetet jelez.

Most erre azt mondhatod, hogy ott van, javítsd! Nem! Nem akarom javítani. Folyamatosan azt figyeljem, hogy valaki tett-e valami hibás információt, vagy helyesírási hbát az oldalakra? Pedig ilyen esetekben összerándul a gyomrom. Jobb lenne, ha csak valaki hozzáértő által ellenőrzött információk kerülnének ide is. Még akkor is, ha emiatt lassabban fejlődne a dolog.

Azóta nem szeretek ide írogatni, amióta a „csendes tömegek“ hatására megszületett a hibás döntés a szakkifejezések és nevek írásmódjáról, ráadásul a „megegyezés“ szerinti eljárást sem tartja be szinte senki.
Úgy érzem a mostani gótábor engem igazolt, amikor a Honti család tagjai szájából nem egyszer a romadzsi átírás fonetikus kiejtését hallottam.
Előbb, vagy utóbb a magyar nyelv mindenképp eltűnik az idők homályában. Már csak az a kérdés, hogy ezt siettetni, vagy késleltetni kell?

Albi 2005. augusztus 22., 04:55 (CEST)


Persze a sok helyesírási hiba, magyartalanság, téves információ engem is zavar, de hát ez így múködik. Megjegyzem a Sensei Lib. is így működik, a gobase.org-ban is szépen találhatók téves dolgok (pedig azt nem tömegek csinálják). Szó nincs arról, hogy vadászni kéne ezekre, de én ha ilyet látok, javítom.

Üdv phoward


Bocs a fürdõvízért, nyilván nem akartam. enel