Vita:Magyar go-egyesületek

Innen: Go Wiki
Ugrás a navigációhozUgrás a kereséshez

Én is rákerestem a Yahoon.
o-val: 2,270,000,000; 0.13mp
ó-val: 295,000; 0.17mp
Mert nem mindenki használ Google-t, vagy Kurzort.

Inimma 2005. november 6., 10:22 (CET)


"Ahhoz, hogy utólérjük Kínát és Japánt, még van 3920 évünk!" Hát ha a japánok ilyen tempóban fejlődnek visszafelé, akkor kevesebb is elég lehet :-). Bár még nincs vége 2005-nek, de nagyon úgy tűnik, hogy a régóta első számú Korea mellett most már Kína a kettes számú ország. Üdv phoward


Hadd meséljem el egy pozítív élményemet, ami talán feldob titeket egy kicsit:
Ültem a 7-es buszon és olvasgattam a Joseki könyvet. Odajött egy 30 év körüli férfi és megkérdezte, az interneten hol tud elérni olyan oldalakat, ahol tanulni és játszani lehet. Mert elég nehéz ránk találni, ha rákeresel a "go", vagy "gó" szóra. :))
--
..mert olyan szomorú, hogy mennyire nem akar beindulni az "igazi" go-élet" Magyarországon.
Vedd figyelembe, hogy 1922-ben volt 1 baráti kör. 1981-ben volt EK. 2005-ben bejegyeztek minket, mit egyesületet, mert már volt 10 klub. "Mindig igy volt e világi élet, Egyszer fázott, másszor lánggal égett..." Ahhoz, hogy utólérjük Kínát és Japánt, még van 3920 évünk! Szóval fel a fejjel!

Inimma 2005. november 6., 06:31 (CET)

Nem szeretném szegény ismeretlent fiatalembert megsérteni, de ha az internet segítségével nem talál meg minket, akkor nagy jövõt nem jósolok a go-ban. Én beírtam hosszú ó-val (azért sem írom ki! :-), szûkítettem a magyar oldalakra és az elsõ oldalon megkaptam a http://go.lap.hu/ -t, ami elég jó kiindulásnak látszik, még akkor is ha én honlapomra mutató hivatkozás felirata is rossz (sem a nevemet nem írom nagy betûvel, sem a játékot nem írom hosszan), és az URL is a francba mutat. (Én már kétszer jeleztem, aztán beletörõdtem.)
--
Viszont a máodik paragrafus érvelése teljesen feldobott. Megpróbálok nem türelmetlenkedni.:-)
--enel 2005. november 6., 09:51 (CET)


enel ( :-( aki szintén belefáradt már egy kicsit) Csak te ne add fel! Igaz, hogy vannak lehangoló élmények. Például a kezdőlap szerint jelenleg 22 szerkesztője van ennek az oldalnak, mégis tucatszám vannak itt oldalak, amiket nem néztek meg ennyien, pedig hát a szerkesztők biztos tudnak az oldal létezéséről. Arra gondolj, mikor az egyik fiatal szemérmesen szemlesütve, pirulva elismeri a nyolcadik Meijin címe után, hogy igazából ő a Go-Go girlöket kereste a hálón, de nem találta (he-he, mert az azóta megszűnt!), és rátalált a te honlapodra. Esetleg még azt is megemlíti, hogy itt olvasta először, mi a különbség a Wariuchi és az Uchikomi között és ez máris megért minden fáradságot! Üdv phoward


Szia KKP!

Jó, hogy odatetted a linket. Várható, hogy özönleni fognak az emberek. :-)

Csak kicsit gonoszkodtam kínomban, mert olyan szomorú, hogy mennyire nem akar beindulni az "igazi" go-élet" Magyarországon. Nincs az az állat, amelyik ilyen hosszan vajúdna. De legalább egérke születne. (Most nem az úszásra utalok, mert akkor nagybetûvel írnám.)
enel ( :-( aki szintén belefáradt már egy kicsit)


Azt olvasom itt, hogy:
"Origó SE - A székesfehérvári go-élet központja volt. A honlapjuk örökérvényû érdekességei, elõbb-utóbb elérhetõek lesznek egy új címen. "
Ez már megvalósult ? Hol az az uj cím ?
--KKP 2005. november 5., 11:23 (CET)

Sajnos, többszöri levélírással sem sikerült hozzájutnom az anyagokhoz, így a helyes válaszok: Nem valósult meg. Nincs új cím.
Megjegyzés: ismerhetsz már annyira, hogy ha van nálam infó, akkor azt viszonylag gyorsan, korrekten (le)kezelem.
--enel 2005. november 5., 11:39 (CET)


A francba, ha már egyszer megígértem.
(Itt most egy viccre utalok, amit virágnyelven megpróbálok leírni, mert nem tettük ki a nyitóoldalra a "Elmúltál már 18 éves?" kérdést. Nyuszika mondja a gyerekeinek, hogy ha teheti, akkor bizony a farkasmamát jól megdöngeti. Persze eljut farkasmama fülébe a hír, nagyon begurul, és kezdi kergetni a nyulat. Az cikázik össze-vissza, végül átugrik V-alakban nõt két fatörzs között. Farkasmama megy utána dühödt lendülettel és beszorul a V közé. Mikor nyuszika észreveszi, szép peckesen visszamegy, mögéje kerül, el kezdi kicsatolni az övét és sóhajtva mondja: "Ha már egyszer megígértem a gyerekeknek...")
Tegnap megkaptam az OriGo honlap anyagát, kicsit körülnézek és elkezdem feldolgozni. Megpróbálom megõrizni, amennyire csak lehet az eredeti arculatát, ezért nem a wikire kerül közvetlenül, itt csak mindenféle utalásokat teszek. Természetesen, akinek van külön energiája, azt másol majd le róla, amit akar.
--enel 2005. december 9., 14:26 (CET)
Stone! Ha rajtad múlik, akkor állíts be valahol egy órát, mert jelenleg 9:44 van. (Azt most nem tudom, hogy CET vagy BÁLNA.)

Ha már megkaptad az Origo oldalát akkor a (törölt cím) oldalra kellene feltölteni. (St0ne tölti fel ?) Azt az infot kaptam, hogy ami most van fenn az nem teljes, és még ne terjesszem, hogy fent van.
--KKP 2005. december 9., 16:35 (CET)

Pontosítok, én kizárólagos jogot kaptam, és nem azért, hogy ebek harmindcadjára hányjam. Akármelyik "hivatalos" szervezet szeretné használni, akkor kérje el, vegye meg a tulajdonosától (aki nem én vagyok).
enel 2005. december 9., 13:29 (CET)

enel! Elkértem, kb. egy hónappal ezelőtt telefonon. B.G. azt mondta, hogy neki egyszerűbb, ha hozzád juttatja el CD-n. Azt akkor nem mondta, hogy kizárólagos joggal.
Én mindössze azt szeretném, hogy az OriGo honlap legutolsó állapota eredeti formában hozzáférhető legyen mindenki számára. Legfeljebb annyi módosítással, hogy a gós linkeket frissítsük benne. Semmiféle átdolgozás nem állt szándékomban, és ezt nem is szeretném senki részéről sem.
Csak az olyan nyilvános adatok (versenyeredmények) feldolgozásra volt a célom, ami már máshol nem lelhető fel.
Albi 2005. december 9., 17:55 (CET)

Ajjaj, én azt hittem, hogy ez egyszerűbb lesz. Akkor törlöm is az elöző hozzászolásomból a hivatkozást, mert akkor én nekem nem szabadott tudnom arról az oldalról. Kár ...
--KKP 2005. december 9., 18:11 (CET)


Elvileg Albinak van hozzaferese az (törölt cím)-hoz.
(És Stone-nak, meg Fornai Viktornak. Albi 2005. december 9., 17:55 (CET))

Ora: valamikor elszallt a szinkronizalo progi, kb 2 napja akkor osszeszedett 28000 mp sietest, utanna ujrainditottama szinkronizalo progit, es az lelassitotta az orat, hogy szinkronba aljon szep lassan, mert ugye csak ugy visszaugrani az idoben nem szep dolog, mert csomo jovobeli file marad, es vannak progik akik nem toleraljak. Szoval az ora lelassult, es kb meg ket nap es szinronba fog allni, addig is bocsi az elteresert.

--Stone 2005. december 9., 16:44 (CET)

Erre a lapra már nagyon ráférne egy felülvizsgálat. Sok link nem működik.

--feka 2009. május 12., 01:29 (CET)