Vita:Kezdőlap

Innen: Go Wiki
A lap korábbi változatát látod, amilyen WikiSysop (vitalap | szerkesztései) 2006. március 31., 18:56-kor történt szerkesztése után volt.
Ugrás a navigációhozUgrás a kereséshez

Na ez azért már mégiscsak sok !!!
Tönkre tették a kezdőlapot. :-(((((((((((((((((((((((((((
--KKP 2006. március 31., 20:09 (CEST)

Ez van, User:WikiSysop egy fél ora elteltével vissza állította a kezdőlapot, de máris uj oldalt spammeltek.
--KKP 2006. március 31., 20:42 (CEST)

Most már csakazértis kiváncsi vagyok hány IP-ről képesek spammelni... én tiltom kitartóan: Speciális:Ipblocklist.

--WikiSysop 2006. március 31., 20:46 (CEST)

Zseniális! Lehet regexp-el blokkoni a hozzászülásokat, szóval lehet, hogy megszabadultam tőlük.:)

--WikiSysop 2006. március 31., 20:56 (CEST)


A kezdõlap tetején nálam megjelenik egy "Új üzeneted" van feliratú link, amely egy üres oldalra mutat, de mégis személyreszóló a "path" : http://gowiki.hu/index.php/User_vita:Enel. Másnak is van ilyen, mire való, ki csinálja és miért?
--enel 2006. március 17., 09:38 (CET)

Ha, jól látom a User_vita:Enel oldal törölve lett. (És, jó is, mert spam volt.)
--KKP 2006. március 17., 10:54 (CET)

Ha valaki ír a Vitalapodra akkor ezt írja ki, de úgynézki a törléssel az üzenet nem törlődött. De elvileg csak 1x kell, hogy kiírja.

--WikiSysop 2006. március 17., 11:07 (CET)

Na szóval, nálam, most stabilan ott virít, hiába csinálok úgy, mintha "elolvasnám".
--enel 2006. március 17., 11:14 (CET)

Eltûnt! :-) Írtam oda, kiléptem, visszaléptem, és most minden jónak látszik.
--enel 2006. március 17., 11:18 (CET)


Hirtelen felindulásból írtam ezt. Végül is, amire én gondolok, az nem egészen a Nihon-Kiin oldala, csak annak egy részének angol változata. Az MGE/MGSz összehasonlítást most inkább elhagynám. Azért a japán wiki címét ideírhatnád.

A matematikában vannak olyan tételek, hogy be tudja bizonyítani, hogy van megoldás, csak éppen nem tudja megmondani, hogy hogyan kell eljutni a megoldáshoz. Ehhez hasonlóan vagyok én, "biztosan érzem", hogy van a japánoknak, egy a miénkhez hasonlóan jó wiki-je, de fogalmam sincs, hogy hol lehet.--enel 2006. január 26., 14:01 (CET)

Szeretném, ha máskor nem kérnél tõlem lehetelen feladatot, mert azért csak piszkálta a csõrömet, hogy mégis, hogyan lehetne megtalálni. Ide jutottam el, de úgy látom, hogy a mi wiki-nk tükörfordításáról van szó. :-) :-)--enel 2006. január 26., 14:22 (CET)


Úgy néz ki, hogy egy dologban lehagytuk a japánokat. Ez az oldal sokkal jobban karban van tartva, mint a Nihon Ki-inné. Ott nem elég, hogy csak egy hónap után frissítenek, de nem is az jön be, amit vár az ember.

(Takao megszerezte 600. gyözelmét. De rákattintva nem az jön be.)

Távol áll tõlem, hogy védjem a japánokat, az igazságérzet szólaltat meg, amikor azt mondom, hogy nem elég jó a viszonyítási alap. Szerintem az MGE/MGSz oldalaival kell összevetni! A japán wiki, meggyõzõdésem, hogy jobb, mert én akkor is hiszek a csendes többségben, ha nem hallatja a hangját és ha nem akar állástfoglalni "a" helyesírás ügyében sem. :-)
--enel 2006. január 26., 09:02 (CET)


Épp, most vettem észre, hogy a wikipédián a Go oldal kiemelt cikk lett, a Wikipédia legjobbjai közé tartozik.

--KKP 2006. január 24., 09:36 (CET)


Van valami mód arra, hogy egyértelműbb legyen a továbblépés? Még ;-) nekem is keresni kellett, hogy hogyan kaphatok valami érdemleges információt. (Hogy kell továbblépni?)

enel honlaján van egy ilyen szöveg: lehet az ikonra is kattintani, tudom, hogy bárhova lehet, de ott történik is valami. :-)) Ja itt nincs ikon se ... bocs ...


Vegulis akar a go szocikket kipakolhatjuk a folapra es a go megmarad konkretan valami jatekismertetesnek. Es akkor nem kell keresni.


Talán az a megoldás, amit kiötlöttem, jó! 8-)

Albi


Mas: Miert lett atrendezve a szerkesztok nevsora? Szerintem direkt jo volt, hogy idorendi sorban voltak.


Hali!

Ebbe nem akarok beleszólni, de van esetleg olyan beállításra lehetőség, hogy csak regisztrált látogatók tudják editálni az oldalakat?

Félreértés ne essék senkit sem akarok kizárni a munkából, de én néha elfelejtek bejelentkezni és úgy dolgozgatok. Jobban örülnék, ha ez nem fordulhatna elő, és mindig mindenki láthatná, hogy mi az amit én csináltam?

AlbiBasszus! Már megint utólag jelentkeztem be. :-(

Albi


Nincs olyan lehetoseg (leglabbis eddig nem talakoztam vele). De van a bejelentkezesnel, hogy tarolja el sutiben a bejelentkezest, es akkor nem leptet ki, ha csak te hasznalod a gepet nyugodtan bekattinthatod.

Stone


Köszi!

Én azt hittem, hogy az a kattintó csak arról szól, hogy megjegyzi nekem a jelszót. Azt nem gondoltam, hogy ettől automatikusan bejelentkezik.

Albi


Más:

Nem tudom, hogy ilyen helyeken mi a szokás az tárgytalanná vált, idejét múlt vita bejegyzésekkel? Szokás törölni, meg kel hagyni, vagy a "gazdára" vár a döntés, hogy törli-e?

Albi

---

Én sem tudom mi a szokás, szóval rajtunk múlik, hogy eldöntsük, hogy mi lessz vele. Engem nem zavar ha ott van.

Stone


Ha ez jelent valamit, nekem tetszik az új kezdőlap

üdv phoward


Örülök! ^_^

Stone


Jobb ez a kép, nem lóg ki és jobban kapcsolodik a látvány a go-hoz. Nem tudom, hogy phowardnak jelent-e valamit, de egyetértek vele. :-) enel


Nekem is tetszik! --Albi


A go szót rendre kötőjellel kapcsoljátok szóösszetétel és toldalékolás esetén. Szerintem ez helytelen, és csak azért mert idegen szó nem kell kötőjelel írni mindent, amiben szerepel. Természetesen vannak esetek, amikor egyébként is kötőjellel kell írni a szavakat, ami a gora is vonatkozik.

A magyar helyesírás szabályai: http://mek.oszk.hu/01500/01547/01547.pdf

A 215-217. szabályok vonatkoznak idegen szavak toldalékolására.

Az idegen szavaból (is) álló összetett szavakról nincs külön szó a helyesírási szabályzatban, ez azt jelenti, hogy az általános szabályokat kell alkamazni.

Gábor


Kedves Anonimous!

Ajánlom figyelmedbe a Vita:Helyesírás lapot ahol a témáról bővebben olvashatsz.

Stone, aki szerint ha egy szabály rossz azt fel kell rúgni!


Köszi, a Vita:Helyesírás oldalon kifejtem a részletes véleményem ezzel kapcsolatban. Egyébként nemrég találtam az oldalatokat, és tetszett a tartalom, azért írtam a helyesírással kapcsolatban. Az előző hozzászólásomból kimaradt az aláírás, utólag pótoltam ott is.:)

Gábor


Örülök, hogy tetszett a tartalom, de sajnálatosan érzékeny pontra tapintottál a helyesírási témával kapcsolatban, (amit nem kéne feszegetni nagyon), ezt láthatod is a vitalapon lévő társalgásból is, de majd remélem nemsokára kész lesz a beállítási lehetőség, hogy ki milyen helyesírás szerint akarja látni a szavakat.

--Stone 2005. augusztus 12., 22:37 (CEST)


Talán nem nagy szentségtörés, ha a KGS hivatkozást közvetlenül kitettem a fõoldalra. Remélem, hogy nem elfogultan, de úgy érzem, hogy a magyar go-életnek elég jelentõs része lett. enel

Persze, hogy nem szentségtörés, tényleg kellett már oda egy link rá.

--Stone 2005. augusztus 19., 13:33 (CEST)

Az igazság az, hogy nem is Tõled tartottam, hanem as sok IGS fun-tól. :-) enel

Vannak itt olyanok? Stone

Nem tudok róla, de még lehetnek. Reménykedjünk! (Azért olyan magyart ismerek, aki elõbb kezdett el IGS-en és egyéb helyeken játszani és csak most kezd ismerkedni a KGS-sel.) enel


Van! Hajrá IGS, hajrá Dash :-)

Üdv phoward

Micimackó nem jelentkezett az IGS-en a versenyre, így csak én vagyok egyedül. --KKP 2005. augusztus 26., 14:19 (CEST)


Retesz! Milyen szempontok szerint írtad ilyen sorrendbe az új készítõket és egyáltalán honnan tudod, hogy Õk készítõk, hogy Õk akarták a nyilvánosságot? enel


Milyen mázli, hogy a "Vukung"-ot tettem be, mert így ABC-ben is, meg idõrendben is a végére került! :-) enel

A Speciális lapok között van egy Felhasználók oldal, onnan másoltam be a hiányzókat névsor szerint. Tulajdonképpen nem tudtam, hogy akarják-e a nyilvánosságot, inkább úgy gondolkodtam, hogy miért ne részesűljenek a dicsőségből a többiek is.

--KKP 2005. augusztus 26., 14:10 (CEST)

Hoppá, ha van ilyen, hogy Felhasználók, akkor elég feleslegesnek tartom a kigyûjtést. Igaz, akkor Stone le kell mondjon a dobogó felsõ fokáról (vagy változtassa meg a nevét "_a_Stone"-ra! :-)). Várjuk meg a véleményét

Próbáltam rájönni, hogy min múlik, hogy valaki a Felhasználók oldalra rákerül. Egy logikus feltevés, hogy valahol leírták a nevét hivatkozással. De ez nem igaz. Néhány emberre "csak" a Kezdõlap hivatkozik, nevezetesen azért, mert KKP betette. De akkor mi alapján gyûjti ki a wiki a felhasználókat? Arról nem is beszélve, hogy a KGS táblázatokban én orrba-szájba generáltam, mindenfile wiki-hivatkozásokat.

enel