Vita:Karakterkészlet

Innen: Go Wiki
Ugrás a navigációhozUgrás a kereséshez

Szerintetek rendjén van, hogy különbözõ extra karakterkészletet használunk a "magyar" wiki-n? Engem bosszant, hogy sok helyen kérdõjeleket látok. Nem szándékozom feltenni extra fontokat (elég lassú így is gépem, elég kevés így is a memória). De azt is elfogadom, hogy érdemes eredeti módon is leírni, de úgy kellene megoldani, ahogy az angolok honlapján van. Szerintem el lehetne intézni, hogy mi is használhassuk.

enel


Karakterkészlet: Az SL-ben is unicode-dal vannak írva a kandzsik, mi is onnan másoljuk őket. Most ha mindet lekéne cserélni kepekre akkor senki sem tenne ki kandzsikat, mert az nagyon macerás munka lenne, meg a wiki is telelenne tömve mindenféle képekkel amik egy idő után nagy káoszt képeznének. Igy marad a japán karakterkészlet telepítése, vagy megkeresni az a weboldalt amin keresztül nézve képekké konvertálja őket (japánul tanuló haverom nézegette így a japán oldalakat a suliban, sajnos címet nem tudok).

Stone


Karakterkészlet: Én is elég gyenge konfigurációval (PIII-550Mhz / 128Mb) üzemelek, de nálam az összes elérhető karakterkészlet telepítve van. Ez alatt értsd a héber, arab, nepáli, szanszkrit meg még ki tudja milyenek? Szerintem ez nem terheli a memóriát, csak a háttértárat. A rendszer csak akkor nyúl hozzá, amikor szükség van rá. Persze olyankor fogyaszt némi memóriát, de ez nem veszélyes.

Az én esetemben inkább a háttérben ketyegő állandó vírusvédelem, vebszerver, tűzfal, nettelefon (Skype) emészti a memóriát, de így is viszonylag normálisan tudok üzemelni.

Albi