Vita:C (aa1K)

Innen: Go Wiki
Ugrás a navigációhozUgrás a kereséshez

Le merném fogadni, hogy ide "Ezért V biztosan nem ezt a támadást fogja választani." V helyett B-t akartál írni.


Én nem mernék fogadni, mert pölö S részéről egy korigatachi kikényszerítése is elképzelhető. --Inimma 2006. március 13., 18:10 (CET)


Ide rakom az ábrát is, nehogy a másik bekavarjon. Szóval ebben az állásban Világos világos hogy ezt a támadást szeretné létrehozni, hozzájut az ideális terjeszkedéshez, mennyaszonyhoz, hozományhoz stb... Setét meg nem olyan setét, hogy ezt engedélyezze, ezért dönt az invázió mellett, vagyis a 2. ábra helyes megoldásához.Szóval teljesen jó amit írsz Inimma, de az első ábrán fel van cserélve S és V.
Már megint nem jelentkeztem be. Szóval átírtam. Köszi, h legalább te figyelsz! :) Utólagos engedelmeddel felhasználtam a megjegyzésed. --Inimma 2006. március 14., 08:45 (CET)


Azért fekete igen jól teszi, ha a ko-fenyegetéseket máshol keresi a táblán és nem itt. Ha fekete a, fehér b után fekete megengedi, hogy fehér c-nél is üssön, akkor fekete már atariba kerül, és ha fehér üthet 3-nál, akkor feketének igen alaposan át kell godolnia, hogy ez a ko neki mennyit ér. Én inkább úgy gondolom, hogy az a és a b pont fehérnek jó ko fenyegetés, fekete itt már kijátszott mindent.


Köszi, korrekt. --Inimma 2006. március 9., 12:17 (CET)