Vita:Ötletek, javaslatok, kérdések

Innen: Go Wiki
A lap korábbi változatát látod, amilyen Stone (vitalap | szerkesztései) 2005. február 20., 08:50-kor történt szerkesztése után volt.
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)
Ugrás a navigációhozUgrás a kereséshez

Tanácstalanságomban ide írok. Ezt a bejegyzést, meg más érdektelen bejegyzést, szerintem nyugodtan lehetne törölni. Esetleg a "Helyesírás" alatt lehetne egy link, hogy "Ötletek, javaslatok, kérdések" és ide lehetne írni a rendszer karbantatójának (Stone) szánt speciális megjegyzéseket. Ha lenne ilyen (vagy ha nem lennék lusta és létrehoznék egy ilyent), akkor a következõket írnám oda:

Több tipikus hibát, elírást látok. Nem lehetne-e a rendszergazdának írni olyan programot, amely minden oldal, minden szövegére csinál keresést és/vagy helyettesítést? (Költõi a kérdés, mert nyilván lehet, linux alatt mindent lehet :-)) Ha lenne ílyen eszköz, akkor gyûjthetnénk a lecserélhetõ javaslatokat, sõt ezeket meg kellene jegyezni és idõnként lefuttatni. (Ezt is lehet linux alatt.)

példa: "gó játékos" helyett "gójátékos" (ugye tudjátok, hogy én nem így írnám, de ha már "magyarítunk", akkor próbáljuk helyesen tenni. Ha lesz ilyen eszköz, akkor majd gyûjtök még. (Apropó, "gyûjtök". Ugye nem probléma, hogy nem magyar "û"-t használok? Angol környezetben, US-billentyûzettel, kicsit nehéz lenne.)

Kérdezni meg azt kérdezném, hogy ha netalántán a server fenttartása anyagi gondok miatt megszûnne, akkor az egész magyar-wiki-go-nak vége, vagy lesz lehetõség átvinni valahová, vagy reménykedünk, hogy akkor lesz már "A" Szövetség, amely már anyagilag is tudja támogatni a wiki-t?

Szerintetek rendjén van, hogy különbözõ extra karakterkészletet használunk a "magyar" wiki-n? Engem bosszant, hogy sok helyen kérdõjeleket látok. Nem szándékozom feltenni extra fontokat (elég lassú így is gépem, elég kevés így is a memória). De azt is elfogadom, hogy érdemes eredeti módon is leírni, de úgy kellene megoldani, ahogy az angolok honlapján van. Szerintem el lehetne intézni, hogy mi is használhassuk.

enel


Akkor szép sorban visszafele válaszolgatok:

Karakterkészlet: Az SL-ben is unicode-dal vannak írva a kandzsik, mi is onnan másoljuk őket. Most ha mindet lekéne cserélni kepekre akkor senki sem tenne ki kandzsikat, mert az nagyon macerás munka lenne, meg a wiki is telelenne tömve mindenféle képekkel amik egy idő után nagy káoszt képeznének. Igy marad a japán karakterkészlet telepítése, vagy megkeresni az a weboldalt amin keresztül nézve képekké konvertálja őket (japánul tanuló haverom nézegette így a japán oldalakat a suliban, sajnos címet nem tudok).

Ha csődbemegyek: A wiki egy nagy adatbázis meg egy kis php motor, így bárohova ellehet mozgatni szóval a wiki nem fog meghalni, ja és csütörtökön írtam alá egy taggal 1 éves szerződést webhosztingra, szóval 1 évig muszály lessz mennie a szervernek. És jelenleg is vannak további érdeklődők. De ha majd esetleg a szövetség kap nagy támogatást én minden segítséget szívesen fogadok.

Helyettesítés: Majd idővel.... most kicsit elvagyok szállva a sok dolgommal, főleg, hogy a fenti szerződés miatt egykét dolok durva 18 napos határidőt kapott amit eddig halasztgattam... De akár bárki segíhet ilyenben is ha pl annyira nem lelkes wiki író de programozni szeret. Van itt még mit pofozgatni. Pl.:

  • a gó állásokat gyártó script is bugos valahol mert az első sorban nem eszi meg a spec dolgokat
  • ez ahelyettesítéses dolog is még kidolgozásra szorul (cron futtassa, vagy beíráskor autómatikusan? pontosan mit csináljon?)
  • És barmilyen extrát csinálhatunk ami kell extensonoket (ld. gó diagramm könnyű beledrótozni)

Stone