Vita:Ötletek, javaslatok, kérdések szerkesztése

Innen: Go Wiki
Ugrás a navigációhozUgrás a kereséshez

Figyelem: Nem vagy bejelentkezve. Ha szerkesztesz, az IP-címed nyilvánosan látható lesz a laptörténetben. Ha bejelentkezel vagy regisztrálsz, a szerkesztéseid a felhasználónevedhez lesznek társítva, egyéb hasznos dolgok mellett.

A szerkesztés visszavonható. Kérlek ellenőrizd alább a változásokat, hogy valóban ezt szeretnéd-e tenni, majd kattints a lap mentése gombra a visszavonás véglegesítéséhez.

Aktuális változat A te változatod
1. sor: 1. sor:
* [[Vita:Karakterkészlet]] - A wikin használt japán és kínai karakterekről.
+
Tanácstalanságomban ide írok. Ezt a bejegyzést, meg más érdektelen bejegyzést, szerintem nyugodtan lehetne törölni.
* [[Vita:Játszma tár]] - Játszma írásról, a wikire való kipakolásról, és hasonlókról.
+
Esetleg a "Helyesírás" alatt lehetne egy link, hogy "Ötletek, javaslatok, kérdések" és ide lehetne írni a rendszer karbantatójának
* [[Vita:Wikivel kapcsolatos dolgok]] - Hibákról és egyebekről. (Stone nyaggatása.:))
+
(Stone) szánt speciális megjegyzéseket. Ha lenne ilyen (vagy ha nem lennék lusta és létrehoznék egy ilyent), akkor a következõket írnám oda:
* [[Vita:Helyesírás]] - A go szakkifejezések írásáról.
+
 
* [[Vita:A tartalommal kapcsolatos ötletek]] - Mit látnánk szívesen a wikin, mit kéne változtatni.
+
Több tipikus hibát, elírást látok. Nem lehetne-e a rendszergazdának írni olyan programot, amely minden oldal, minden szövegére csinál keresést
 +
és/vagy helyettesítést? (Költõi a kérdés, mert nyilván lehet, linux alatt mindent lehet :-))  Ha lenne ílyen eszköz, akkor gyûjthetnénk a lecserélhetõ javaslatokat, sõt ezeket meg kellene jegyezni és idõnként lefuttatni. (Ezt is lehet linux alatt.)
 +
 
 +
példa: "gó játékos" helyett "gójátékos" (ugye tudjátok, hogy én nem így írnám, de ha már "magyarítunk", akkor próbáljuk helyesen tenni.
 +
Ha lesz ilyen eszköz, akkor majd gyûjtök még. (Apropó, "gyûjtök". Ugye nem probléma, hogy nem magyar "û"-t használok? Angol környezetben,
 +
US-billentyûzettel, kicsit nehéz lenne.)
 +
 
 +
Kérdezni meg azt kérdezném, hogy ha netalántán a server fenttartása anyagi gondok miatt megszûnne, akkor az egész magyar-wiki-go-nak vége, vagy
 +
lesz lehetõség átvinni valahová, vagy reménykedünk, hogy akkor lesz már "A" Szövetség, amely már anyagilag is tudja támogatni a wiki-t?
 +
 
 +
Szerintetek rendjén van, hogy különbözõ extra karakterkészletet használunk a "magyar" wiki-n?
 +
Engem bosszant, hogy sok helyen kérdõjeleket látok. Nem szándékozom feltenni extra fontokat (elég lassú így is gépem, elég kevés így is
 +
a memória).
 +
De azt is elfogadom, hogy érdemes eredeti módon <b>is</b> leírni, de úgy kellene megoldani, ahogy [http://www.britgo.org/intro/intro1.html az angolok honlapján van]. Szerintem el lehetne intézni, hogy mi is használhassuk.
 +
 
 +
enel
 +
 
 +
----
 +
 
 +
Akkor szép sorban visszafele válaszolgatok:
 +
 
 +
'''Karakterkészlet''': Az SL-ben is unicode-dal vannak írva a kandzsik, mi is onnan másoljuk őket. Most ha mindet lekéne cserélni kepekre akkor senki sem tenne ki kandzsikat, mert az nagyon macerás munka lenne, meg a wiki is telelenne tömve mindenféle képekkel amik egy idő után nagy káoszt képeznének.
 +
Igy marad a japán karakterkészlet telepítése, vagy megkeresni az a weboldalt amin keresztül nézve képekké konvertálja őket (japánul tanuló haverom nézegette így a japán oldalakat a suliban, sajnos címet nem tudok).
 +
 
 +
'''Ha csődbemegyek''': A wiki egy nagy adatbázis meg egy kis php motor, így bárohova ellehet mozgatni szóval a wiki nem fog meghalni, ja és csütörtökön írtam alá egy taggal 1 éves szerződést webhosztingra, szóval 1 évig muszály lessz mennie a szervernek. És jelenleg is vannak további érdeklődők. De ha majd esetleg a szövetség kap nagy támogatást én minden segítséget szívesen fogadok.
 +
 
 +
'''Helyettesítés''': Majd idővel.... most kicsit elvagyok szállva a sok dolgommal, főleg, hogy a fenti szerződés miatt egykét dolok durva 18 napos határidőt kapott amit eddig halasztgattam... De akár bárki segíhet ilyenben is ha pl annyira nem lelkes wiki író de programozni szeret. Van itt még mit pofozgatni. Pl.:
 +
* a gó állásokat gyártó script is bugos valahol mert az első sorban nem eszi meg a spec dolgokat
 +
* ez ahelyettesítéses dolog is még kidolgozásra szorul (cron futtassa, vagy beíráskor autómatikusan? pontosan mit csináljon?)
 +
* És barmilyen extrát csinálhatunk ami kell extensonoket (ld. gó diagramm könnyű beledrótozni)
 +
 
 +
Stone

A szöveg elküldésével tanúsítod, hogy nem sért szerzői jogokat, és visszavonhatatlanul engedélyezed a Creative Commons Nevezd meg! – Így add tovább! 3.0 licenc és – ha magad írtad – a GFDL szerinti felhasználását. Az újrafelhasználóknak legalább közvetve, a cikkre adott linken vagy URL-en keresztül hivatkozniuk kell rád. Lásd a Felhasználási feltételeket a részletekért.

A lap szerkesztéséhez kérlek válaszolj az alábbi kérdésre (további információk):

Mégse Szerkesztési segítség (új ablakban nyílik meg)