Szerkesztő:Shagya

Innen: Go Wiki
Ugrás a navigációhozUgrás a kereséshez

Nos, hát bemutatkozások írásában sose voltam a legjobb, de teszek egy kísérletet.

Előszöris, azt hiszem illene bemutatkoznom. 18 éves vagyok és Szilágyi Ferencnek hívnak, illetve itt a neten egyszerűen csak Shagyanak. A Shagyat, azt nem "sagyának" hanem "ságiának" ejtik egyébként és egy Magyarországon kitenyésztett arab-lófajtának a neve. Nos, aki ezek után nem találta még ki, annak elárulom, hogy imádom a lovakat! Ennek köszönhető az is, hogy hosszú távon meglehetősen unalmas beszélgetőpartner vagyok, mert hajlamos vagyok arra, hogy egyszerűen nem tudok elszakadni a lovaktól és csak mondom, mondom, mondom, aztán senkit se érdekel... Úgyhogy ennek elkerülése végett életem ezen részének bemutatását itt gyorsan rövidre is zárom :P (Ha valakit mégis érdekelnek a lovas dolgok, akkor nyugodtan írhat :) )

A lovas dolgokon kívül még nagy mániám a különféle egzotikusabb kultúrák "kóstolgatása". Ennek köszönhetően hajlamos vagyok a ma megszokott átlagnál egy kicsit többet olvasni, illetve olyan könyveket a kezembe venni, amik mást valószínűleg egyáltalán nem érdekelnek. A két legfőbb vonzalmam ezen a téren egyébként a kelta és a japán kultúra. A kelta ama egyszerű tény miatt, hogy legfontosabb istennőjüket ló alakjában képzelték el, míg a japán... hmm... ez jó kérdés :) Talán a filozófia és az európai szemnek rendkívül szokatlan módon felépített társadalmi rendszer és kultúra lehet az oka. Ennek a japán-irányultságnak volt az oka az is, hogy elkezdtem úgy 3 hónapja iaidózni, illetve kezembe vettem olyan könyveket, mint a Hagakure vagy a Háború művészete. E két könyv vett egyébként arra is rá, hogy utánanézzek annak, hogy mi az a go. Mert hát említették is több helyen, hogy aki jól játszik gót, az milyen jó ember, de ettől még fogalmam se volt, hogy mi az. Szóval az angol Wikipediaban néztem meg, mert hát miért is néztem volna a magyarban, hogyha majdnem anyanyelvi szinten beszélem az angolt? Így találtam rá a játék igen részletes bemutatására, illetve az Interactive Way To Go című remek oktatóanyagra. De ezt már mintha egyszer leírtam volna... :)

Láttam egyébként a többiek bemutatkozásában, hogy szokás megírni, hogy ki milyen erősségű góban. Hát, én szerintem valahol a 35 kyu szintjén járhatok, (tudom, hogy 30 a leggyengébb, épp azért vagyok én 35 :P ) de bízom benne, hogy megfelelő mennyíségű gyakorlással ez majd változni fog a jövőben...

Nem régiben egyébként regisztráltam KGS-re. Ott is Shagya néven vagyok nagyritkán megtalálható. Sajnos mostanában nem sok időm jut erre a remek játékra. :(

Nos, talán annyit említenék még meg magamról, hogy az eddig felsoroltakon kívül még a web programozás birtokol igen nagy részt az érdeklődési körömböl, azon belül is a PHP és az XHTML nyelvek. Akartam még tanulni javascriptet is, de nekem az valahogy túl száraz és komplikált.

No... talán ennyi elég is rólam bemutatkozásnak, sőt még kifejezetten sok is :D Ha valakit érdekel esetleg kicsit mélyebben szerény személyem, akkor nyugodtan írjon.

És végül három kép rólam, hogy legyen egy arc a sok értelmetlen rizsa mögött:

065.jpg

013.jpg

105.jpg