Oktatás

Innen: Go Wiki
Ugrás a navigációhozUgrás a kereséshez
The Go Teaching Ladder
Gtl.gif
Ezen az oldalon, erősebb játékosok kommentálják a gyengébbek partijait. Akárki tölthet fel partit és kommentálhat nálánál gyengébbek által feltöltöttet. Lehet elektronikus levélcímmel regisztrálni, és akkor rendszeres időközönként elküldik a legfrisebb elemzett játszmákat. A játszmatárban jó néhány ezer parti található, ezek között regisztráció nélkül is kereshetünk.

A GTL szabályai szerint csak olyan játszmákat elemeznek, amelyeket legalább az egyik játszó fél már átnézett. Beküldés előtt tehát az SGF állományba bele kell írni az esetleges kérdéseket megjegyzésként. Az elemzéseket fekete, fehér, vagy esetleg mindkét játékos szempontjából lehet kérni. Általában két hét egy elemzés átfutási ideje, de ez erősen ingadozhat.

KGS Teaching Ladder
Mint az előző itt is az erősebbek okítják a gyengébbeket, játszanak partit, majd elemezik, illetve már lejátszott partit is szívesen elemeznek, de ez élőben folyik a KGS-en.
The Advanced Study Room
Szintén a KGS-en folyik ennek a csoportosulásnak az élete, ahol ligát és létrát szerveznek. A weblapon partielemzések vannak fent és néhanapján egy-egy speciális, profi részvételű partit is megrendeznek, elemzéssel.
Aromo go-iskola
Mérő Csaba 6 dan vezeti, közreműködnek Balogh Pál 6 dan, Ondrej Šilt 6 dan és Pocsai Rita 5 dan is. Így ez Európa egyik legerősebb go iskolája.
Go Commentary
YouTube videókon elemez partikat egy (a kommentek szerint) 1 dan os kínai
The Go Teacher (sensei)
A DGS-en felhasználók egy csoportja, akik a megadott szabályok szerint 3k-ig tanítanak. Természetesen ehhez regisztráció kell DGS -en. A tanítás egyrészt oktatópartik révén történik, amelyek során részletesen megvitatják a lépéseket és időnként a gondolatmentetet is. Másrészt pedig lehet már lejátszott parti elemzését kérni.


Hivatkozások[szerkesztés]