OGS

Innen: Go Wiki
Ugrás a navigációhozUgrás a kereséshez
OGS logo.png

Az Online Go Server rövidítése, mely itt található: http://www.online-go.com/ A szerveren a DGS-hez hasonlóan lassú parikat játszanak, ugyanúgy web-es felületen keresztül.

Egyik különlegessége a saját címek, amikért a szerveren belül lehet küzdeni, mint a profik világában: OGS Honinbo, OGS Kuksu, OGS Mingren, OGS Tianyuan és az OGS Meijin.

Másik sajátossága a "létra bajnokság", amikor egy ranglétrán lehet, versenyezni a előrejutásét, azáltal, hogy a létrán egy magasabban álló játékost kihív az ember. Maximum 5 kihívóval lehet játszani egyszerre, a többieknek várniuk kell, és ha kikapsz valakitől az eléd kerül a listában. Nagyon izgalmas módja ez a go-zásnak. Az igazi nehézség természetesen az, hogy a létrám elfoglalt helyezésnek általában semmi köze a tényleges játékerőnek. Ebből követketik, hogy sokszor kerülhet az ember szembe sokkal erősebb játékosokkal is.

Harmadik érdekessége az OGS-nek a minitornák. Ezek olyan kisebb nagyobb versenyek, amelyeken legfeljebb 9 fő vehet részt, a szabályokat a torna kiírója dönti el. A játszmák lehetnek minősítettek, vagyis az eredményük beleszámít a játékosok erőpontszámába. Minden egyes minitorna végén kiosztanak a helyezések alapján minitorna pontokat is.

Az OGS-en játszó magyar játékosok.