Lee Ki Bong - Juhász Péter Károly "Stone"

Innen: Go Wiki
Ugrás a navigációhozUgrás a kereséshez

Fehér: Lee Ki Bong (7 dan)
Fekete: Juhász Péter Károly "Stone" (13 kyu)
Dátum: 2005 január 27

Sajnos egy sarok meghalt, ha az nem veszett volna el akkor kb 20 pont lett volna a különbség. Nagyon élvezetes volt Lee-vel játszani, néha részesített abban az örömben, hogy elgondolkodott a lépéseim után.

Első nagy hibám a 10 volt...

Ezt nem tudom hol rontottam el, valaki aki nálam jobb megmondhatná.

Nyilván válaszolni kell 1-re (3-mal, de 5 sem tűnik rossznak). Általában igen bátor dolog egy 7-danos lépését lebecsülni a közelharcban és kívül válaszolni. (phoward)

De 2 is nagyon fontos volt. Bár így, hogy tudom a kimenetelét a partinak inkább ott vesztettem volna sok területet mint az egész sarkot. És nem tünt elsőre olyan húde gyilkosnak az a lépés, azthidtem simán megölöm ott bent.:) Tényleg 2 hibám után lett volna még lehetőség megmenekülnöm?

Essek el a harc mezején, ha látom 2 fontosságát. Megmentettél egy olyan követ amit amúgy sem lett volna könnyű elfogni, vagyis igen szolíd két pontos lépésnek tűnik. Ha 7 és 9 kilenc közé lépsz, akkor szerintem neki sincs két szeme, és szekinél jobbra szem számíthat. (phoward)

Hát szerintem ha ő teszi meg 2-t akkor nagyon bejött volna a pirossal jelzett környéken.

Szerintem azokból a piros pontokból jó ha 4-5 pont összejön szintén ugyanennyi lépésből. (Ahogy a partiban is történt körülbelül). Ha eltekintünk attól, hogy élet-halál harc esetén nem számolgatjuk a végjátékot, még akkor is lettek volna sokkal nagyobb végjáték pontok. Például a jobb alsó sarokban, vagy a bal felsőben. (phoward)


Igy lehet megélni a sarokban fehér 3 után is... Ha nagyon rosszakat lépsz, akkor is minimum seki. phowardnak igaza van, amit a partiban léptél az egy alig több mint 0 pontos lépés volt... (csiz)