Kombilo

Innen: Go Wiki
A lap korábbi változatát látod, amilyen Stone (vitalap | szerkesztései) 2005. április 18., 08:26-kor történt szerkesztése után volt.
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)
Ugrás a navigációhozUgrás a kereséshez

A http://www.u-go.net/kombilo/ címről szabadon letölthető játszmaadatbázis program. Több hasznos dolgot is tud csinálni.

  • Lehet minta alapján keresni a partik között. -- Felpakolunk egy állásrészletet, bejelöljük, hogy csak azt a részt vegye figyelembe és megnézi, hogy mely partikban fordul elő.
  • Az aktuális állásban (lehet csak táblarészlet) megmutatja, hogy mely folytatások, milyen gyakorisággal és milyen győzelmi rátával fordultak elő.
  • "Találd ki a következő lépést" mód. -- Ilyenkor egy stilizált táblán látható, hogy mennyire sikerült eltalálni a lépést, ha beletrafálunk, akkor zölt téglalapot látunk, ha mellétrafálunk nagyon, akkor a tábla azon részén nagy piros téglalap, ahol a lépés van, ezzel mutatva a játék irányát, ha kicsit megyünk mellé, akkor kis piros téglalap.

Természetesen az állást nem szigorúan veszi, hanem tükrözi, forgatja, és a színeket is cserélgeti, az eggyezés keresésénél. A folytatásoknál lehetőség van rá, hogy úgy mutassa a lépéseket, hogy fehér hány százalékban lépett oda, illetve fekete, fehér tenuki után és fekete tenuki után.

Én jelenleg 19000 parti büszke tulajdonosa vagyok, amiből 5000 profi, a többi KGS-es danos parti. Ezen partikat mind a netről vadásztam le. Bár lehetne ennél több partit is szerezni, hozzá, például a Nihon Ki-in több mint 40.000-res profi parti gyűjteményt árul CD-n. De már 5000 parti alapján is nagyon szépen lehet látni, hogy mik a profi lépések egy-egy állásban. És nagyon hasznos lehet, a saját partijainkat elemezni, hogy hol tértünk el a profi lépésektől és elgondolkozni rajta, hogy a profi miért nem lépné azt amit mi.