„Középjáték” változatai közötti eltérés

Innen: Go Wiki
Ugrás a navigációhozUgrás a kereséshez
a (Reverted to last edit by Math)
a
1. sor: 1. sor:
A középjáték a go játszma azon szakasza, amikor már a [[fuseki]] után a játék egy alap mintázata már kialakult, ami már orientálja a játék menetét. Általában középjátéknak onnan tekintik a játékot, amikor valamilyen harc alakul ki. A harc folyamán a fuseki során kirakott, bizonyos szándékot jelző kövek szerepe teljesen megfordulhat, bizonyos befolyás elvészhet, bizonyos csoportok feláldozásra kerülnek.
+
A középjáték a [[go]] játszma azon szakasza, amikor már a [[fuseki]] után a játék egy alap mintázata már kialakult, ami már orientálja a játék menetét. Általában középjátéknak onnan tekintik a játékot, amikor valamilyen harc alakul ki. A harc folyamán a [[fuseki]] során kirakott, bizonyos szándékot jelző kövek szerepe teljesen megfordulhat, bizonyos befolyás elvészhet, bizonyos csoportok feláldozásra kerülnek.

A lap 2009. szeptember 25., 17:18-kori változata

A középjáték a go játszma azon szakasza, amikor már a fuseki után a játék egy alap mintázata már kialakult, ami már orientálja a játék menetét. Általában középjátéknak onnan tekintik a játékot, amikor valamilyen harc alakul ki. A harc folyamán a fuseki során kirakott, bizonyos szándékot jelző kövek szerepe teljesen megfordulhat, bizonyos befolyás elvészhet, bizonyos csoportok feláldozásra kerülnek.