Hova menjünk egy jó verseny után?

Innen: Go Wiki
Ugrás a navigációhozUgrás a kereséshez

Egy (jól sikerült) verseny után nagyon jólesik a többiekkel, amúgy levezetésképpen, beülni valahova és valami jót enni, megbeszélni a mögöttünk álló napot. Én azt ajánlom, hogy ehhez válasszunk valami keleti éttermet. De nem az amolyan minden sarkon megtalálható kínai büfékre gondolok, ahova az útépítők járnak munka után és ócska McDonald-os tálcákon szolgálják fel az ételt. Válasszunk inkább elegáns, igazi beülős helyet! Az hozza meg a hangulatot.

Persze az egésznek adjuk meg a hangulatát, együnk pálcikával, próbáljunk ki újdonságokat, próbáljuk meg kiélvezni minden egyes falatot! Nem kell megijedni a pálcikától, pár perc alatt bele lehet jönni, és két-három alkalom után olyan gyorsan eszünk vele mint más a villával. És nagyon hangulatos.:)

Momotaro Ramen[szerkesztés]

A Kossuth tér közelében van, mint a névből kiderül, legfőbb specialitásuk a ramen. Ez amolyan tésztaétel, leginkább a levesre lehetne hasonlítani, de mégsem olyan. Nem tudom elmondani milyen, szóval ki kell próbálni!:) A legkönnyebben a Kossuth tér metrómegállótól indulva tudunk eljutni az étterembe (kb. 5 perc alatt). A metróból kijőve jobbra fordulunk és az első sarkon, ami a Nádor utca, befordulunk jobbra, és a második keresztutcánál jobbra (Zoltán utca) van a sarkon az étterem, a sarok után pár méterre a bejárat. Mindenkinek csak ajánlani tudom, nagyon hangulatos hely. És amit még nagyra értékelek, hogy a villát kell külön kérni nem a pálcikát, mint máshol. (Akik GPS-el szeretnek közlekedni: 47°30.163N, 19°02.871E)

(Momotaro Metélt - a Nádor u. és a Széchenyi u. sarkánál, Széchenyi utca 16. (30)999-5102 enel)

Xiang Shang Kínai Étterem[szerkesztés]

1025 Budapest Csatarka u. 54 (A Fuji mellet). Finomabb a ramen-jük, mint a Momotaro-ban. Törzsvendég kártyájuk is van, amire a 13. fogyasztást ingyen adják (az előző 12 átlagösszegéig). Az étterem nem túl díszes, hétköznapi kínai étterem, jópofa kiejtésű kínai tulajjal, aki mindenkinek bizonygatja, ha kell, hogy ramen-t Magyarországon csak ők árulnak!:)

Bambuszliget étterem[szerkesztés]

http://www.bambuszliget.hu/ Japán étterem, fő specialitása a sushi. Az egyedüli hátránya, hogy a sushi nagyon drága, szóval inkább akkor érdemes felkeresni ha jósok pénzt nyertünk a versenyen.:) Jelenleg heti egyszer annyit eszel amennyi beléd fér nap van (kicsit szűkített étlapról). Az ételt a pincértől kell kérni és eltart egy ideig amíg kihozza, de a 3 óra alatt így is degeszre lehet enni magunkat.

Sushi an[szerkesztés]

A Vörösmarty téren található az étterem, ami nem más mint egy sushi bár. Nagyon kellemes hely, bár egy kicsit kicsi, mindössze egy kis kb. 3x3m-es pult van amit a vendégek körülülnek, középen meg a pincér készíti az ételeket. A pincér rendes és készségesen magyarázza el, hogy mit eszel, és segít a kezdőknek a választásban. Egyedüli hátránya a szûk heyen kívül az, ami minden sushi bárnak, az ára.

Wasabi Running Sushi & Wok Restaurant[szerkesztés]

http://www.wasabi.hu mint ahogy a neve is mutatja futószalagos sushi bár, olyan ahol egy bizonyos összegért annyit eszel amennyi beléd fér. Nagyon finom minden és sokféle dolog jön a futószalagon, nem csak sushi, leves, gyümölcs és süti is.

Seoul House Korean Restaurant[szerkesztés]

1011 Budapest, Fő utca 8 Nagyon finom koreai étterem. Az asztalok közepén speciális gázégő van, ahol a húsokat magunknak süthetjük. A hely ugyan kicsit kihalt, nem sokan jönnek ide enni, de a kiszolgálók kedvesek és az étel felséges. Egy csapat go-s jó kis mulatozást csaphat itt.

Lanzhou kínai étterem[szerkesztés]

Bp. VII.ker. Luther u. 1/B Tel: 314-1080 Az igazi kínai étterem. Nem a nyugati világban kínaiként ismert ételt adják, hanem igazi kínai fogásokat. Sok helyi jár ide. Első ránézésre kis lepukkadt kínai étteremnek néz ki, de az étel fenséges. http://www.terebess.hu/tiszaorveny/recept/kina.htmlItt egy elég terjedelmes lista mindenféle keleti étteremről.