Hegyvidék Logikai Játékok Fesztiválja

Innen: Go Wiki
A lap korábbi változatát látod, amilyen 77.111.78.188 (vitalap) 2008. március 30., 14:10-kor történt szerkesztése után volt.
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)
Ugrás a navigációhozUgrás a kereséshez
IMG 4773.JPG

2005.05.09.-én került megrendezésre a Hegyvidék Logikai Játékok Fesztiválja a Budapest Főváros XII. kerületi Önkormányzat megbízásából a Hegyvidék Sportegyesület Sakk- és Go-szakosztálya által. A versenynek a Kiss János Általános és Középiskola adott otthont. A magyar go-sok az őket létszámban felülmúló sakkozók tömegével bátran dacolva vettek részt a versenyen, ezzel népszerűsítve a go-t, és nem is eredménytelenül. Több sakkozó kisgyerek is jött oda minden fordulója közötti szünetben, hogy magyarázzuk nekik a go-t és, hogy játsszunk velük. Volt úgy, hogy a fordulót alig tudtuk elkezdeni, mert a helyeket kis sakkos srácok foglalták el akik nagy örömmel go-ztak! Partik közben is jöttek mindig oda elújságolni, hogy milyen eredménnyel végeztek, majd drukkolva zsongtak körül minket.

A verseny, igaz kicsit zajosan, a szokásos csúszással, elég jó hangulatban telt. Sajnos a kézzel való sorsolás miatt úgy lett vége a versenynek, hogy csak az első és a második hely volt a biztos, mivel a harmadik helyen 3-as holtverseny alakult ki a segédpontok (SOS)-tekintetében. De azóta a számítógép megadta a pontos eredményt.

Eddigi nyertesek:

  • 2005: Juhász Péter Károly "Stone" (12k), DuGo