Go Wiki körút

Innen: Go Wiki
Ugrás a navigációhozUgrás a kereséshez

Üdvözöllek látogató![szerkesztés]

Először is engedd meg, hogy tegezzelek, ez amolyan go-s szokás, mivel mi olyanok vagyunk, mint egy nagy család!

És most engedd meg, hogy egy kicsit körülvezesselek a Go Wiki-n! Ha kezdő vagy még a go-hoz, akkor folytassad, a Kezdőknek fejezetnél. Ha már haladóbb vagy, akkor ugorhatsz a Haladóknak fejezethez. Ha már ismered a go-t de elmélyednél jobban a magyar illetve nemzetközi go világában, akkor ugorj a Go-élet részre.

Kezdőknek[szerkesztés]

Először is nem árt, ha megismered, hogy mi az a go, aztán ha felkeltette az érdeklődésedet, akkor akár megtanulhatod a nagyon egyszerű szabályokat is itt, illetve a Hogyan játszuk a go-t? szócikkből vagy ezen Interaktív go-ismertetõ segítségével. Ajánlom még figyelmedbe a Go-szótárt, amelynek segítségével egy kicsit megismerkedhetsz a szakkifejezésekkel és azon át a játék mélyebb rejtelmeivel is.

Ha úgy gondolnád, hogy ideje a megszerzett tudást próbára tenni nézd meg a kezdőknek szánt feladványokat.

Ezekután, ha úgy gondolod, hogy élőben is szeretnéd kipróbálni, illetve találkoznál más go-sokkal, vess egy pillantást a Magyar go-egyesületek listájára illetve Klubokra. Vagy játszál az interneten, valemelyik go-szerveren: KGS, IGS, DragonGoServer, Dashn, Yahoo vagy LittleGolem.

Ha olvasnál a go-sokról történeteket, akkor az Anekdoták és az Így kezdtem el go-zni lapokat ajánlom figyelmedbe!

Ha a go kultúrális háttere érdekel, akkor nézd meg az alábbi két lapot: Go-etikett, Tradícionális Go-készlet.

És nyugodtan bóklássz szabadon a Kezdőlapon kedvedre!

Haladóknak[szerkesztés]

Haladók figyelmébe ajánljuk a Fuseki-vel, Tesuji-val, Élet-halál harc-cal valamint a Joseki-vel foglalkozó oldalainkat, de a Harmónikus alakzatokról szóló oldalunk is tartogat érdekességeket.

Kis gyakorlásként nézd meg a három, feladványos oldalunkat: Neves feladványok, Érdekes feladványok, Hétköznapi feladványok

Go élet[szerkesztés]

Ha a magyar go élet érdekel akkor olvasd el a magyarországi go történelme szócikket, valamint nézd meg a legjelentősebb hazai versenyeket felsoroló oldalt. A jövőbeli versenyekről a versenynaptár ad tájékoztatást.

Amennyiben a nemzetközi élet jobban érdekel, találhatsz egy tetemes listát a híresebb go-játékosokról a nagy emberek címszó alatt, de a különféle nagy címekről is olvashatsz itt.

Utószó[szerkesztés]

Ha tetszik az oldal, csatlakozzál Te is! Szerkesszük együtt!