Go Wiki:Irányelvek

Innen: Go Wiki
Ugrás a navigációhozUgrás a kereséshez
  1. A wiki oldalakon mindenhol — még akkor is, ha a kiejtés szerinti írásmód hívője vagy — használd a megszokott romadzsi (romaji) írásmódot! Pár hónapon belül lesz olyan választási lehetőség a "Beállítások" menüpont alatt, hogy kicserélje-e a megjelenítés előtt fonetikusra a szavakat?
    Azt viszont vedd figyelembe, hogy a toldalékok az idegen írásmódú szavakhoz általában kötőjel nélkül kapcsolódnak. Ld. A Magyar Helyesírás Szabályai 215. pont. A kivételek eseteit a 217. pont írja le.
  2. Védjük a magyar nyelvet! — Kerüljük az idegen szavak használatát, különösen olyan esetekben, amikor teljesen egyenértékű magyar szóval lehet helyettesíteni! (pl. parti==játszma, szituáció==helyzet, pozíció==állás, tradíció==hagyomány, tradícionális==hagyományos, ...)
  3. Nevezzük meg a forrásokat, nem feltétlenül szükséges, hogy látható módon, lehet akár <!-- megjegyzésben --> is a lap elején. Azért, hogy ha valaki nem ért egyet azzal amit írtunk, vagy jobban érdeklődik a téma iránt, akkor utána tudjon nézni, hogy honnan származik az információ.