C (aa1K)

Innen: Go Wiki
Ugrás a navigációhozUgrás a kereséshez

Ez az állás sokkal jobb, mint a kétpontos ugrásé, nyitottabb, ezért ebben az állásban világos, hogy Világos ezt a támadást szeretné létrehozni, amivel hozzájut az ideális terjeszkedéshez, mennyaszonyhoz, hozományhoz stb... Setét meg nem olyan setét, hogy ezt engedélyezze, ezért dönt az invázió mellett, vagyis a helyes megoldásához. Right.gif

A helyes válasz itt most a megszállás, az invázió.
V dönthet: terület, vagy hatás megszerzésére törekszik?
Down.gif


V dönt: felosztja a területet[szerkesztés]

Bluedot.jpg
V úgy dönt, hogy inkább területet szerez.
S ugyan elvesztette a támadó kövét - bár, mint tudjuk, a kikasit közvetlenül nem illik menteni -, mégis jól jött ki. A 8,9 lépések értelmét másutt már láttuk.
Ha S 6 helyett 7-ben lép, V azonnal kihasználhatja a 3, 5 csoport ajiját és azonnal vághat, következésképp S lépése 7-ben értelmetlen.


V dönt: külső fal terület ellenében[szerkesztés]

Bluedot.jpg
A másik változat, ahol V inkább a külső hatás megszerzésére törekszik.
S itt megszerezte a sarkot és elfogott 3 követ. Mivel a 3 kö végleges megszerzésére további 2 lépést kell tennie, V is elégedett, főleg azért, mert S az a-b lépéscserével kitörni nem tud, de V számára mind a, mind b ko fenyegetésként a későbbiekben igen jól használható.
Ennek ellenére S számára sokkal jobb lenne, ha a pirossal jelzett köve inkább c-n lenne, lásd a keima választ.Vissza egy lépést
Vissza a keima kakari kezdéshez