Alapelvek

Innen: Go Wiki
A lap korábbi változatát látod, amilyen Gabaux (vitalap | szerkesztései) 2010. október 12., 10:03-kor történt szerkesztése után volt. (Új oldal, tartalma: „===A stratégia alapelvei=== A felsorolt alapelvek a sikeres stratégia kialakításához segítenek. Eléggé általánosan vannak megfogalmazva, és magától értetőd…”)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)
Ugrás a navigációhozUgrás a kereséshez

A stratégia alapelvei

A felsorolt alapelvek a sikeres stratégia kialakításához segítenek. Eléggé általánosan vannak megfogalmazva, és magától értetődőnek tűnnek. Helyes alkalmazásuk megérzés és gyakorlat kérdése, már csak azért is, mert néha látszólag ellentmondanak egymásnak.

Az ellentámadás elve: Közmondásosan legjobb védekezés a támadás, ez a go-ban is így érvényes. Ha stratégiailag védekezünk, akkor a játszma pontosan az ellenfél tervei alpaján fog lényegében zajlani. Ezért célszerű támadásra támadással válaszolni, ha a védekezés elmulasztása nem okoz számunkra nagy hátrányt. Az ellentámadás során mindenképpen lépjünk olyat, amelyre az ellenfélnek közvetlenül válaszolni kell. Tartsuk tehát magunknál a kezdeményezést.

Az elszigetelés elve:

A rugalmasság elve:

A veszteség csökkentésének elve: