KGS

Innen: Go Wiki
Ugrás a navigációhozUgrás a kereséshez
KGS logo

Kiseido Go Server

Az egyik legnépszerűbb, valós idejű go szerver. Sokkal barátságosabb, mint az IGS. Itt az emberek korrekt előnyt adnak. Ezenfelül van, aki itt oktat, és általában azok, akik itt vannak, nyitottak egy-egy parti utáni elemzésre. Nagyon sokat lehet tanulni.

Másik előnye, hogy a kiszolgálót és az ügyfélprogramot (CGoban3, letöltés) egyazon programozó készítette. Ennek köszönhető, hogy a kapcsolat szorosabb, mint más szerverek harmadkézből származó ügyfelei esetében, az ügyfélprogram pedig maradéktalanul ki tudja használni a kiszolgáló nyújtotta lehetőségeket.

További előnye, hogy folyamatosan fejlesztik, javítják. A Sensei's Library címen érdemes a "KGS" szóra rákeresni. Például ezt a kívánságlistát is kiadja.

Magyarul is lehet használni a programot, és egy kis segítség az induláshoz. A magyarul beszélőknek külön szobájuk is van, "Hungarian Room" címen. De, ha tudsz angolul, akkor ezt a címet is nézd meg: WelcomeToKGS

A szerveren folyamatosan több hivatalos versenyt is rendeznek, a KGS versenyek alatt olvashatsz róluk. De mi is rendezünk magunknak versenyeket, ezek listáját lejjebb találod.

Az ING fundation jóvoltából minden vasárnap ingyenes hangos (angol) oktatás van a ING's Goe Internet Class szobában. Az oktatást Guo Juan (5 dan) és Jiang Mingjiu (7 dan) tartja, a régebbi okítások letölthetők a következő címről: http://inggoeschool.bresler.org/ . (http://guojuan.demon.nl/goschool/ing.html)

Előfizetőknek KGS Plus néven kiegészítő szolgáltatások érhetők el: profik által oktatás, versenyeken biztosított hely, külön szoba.

Létezik Android-ra is kliense.

Versenyek[szerkesztés]

Bővíz Dominik által szervezett versenyek:

Hivatkozások[szerkesztés]

Külső hivatkozások[szerkesztés]